ДЕЗИНФЕКЦИЈА ПРОСТОРИЈА И КРУГА БОЛНИЦЕ СВЕТИ ВРАЧЕВИ :: Semberija INFO ::

 

ДЕЗИНФЕКЦИЈА ПРОСТОРИЈА И КРУГА БОЛНИЦЕ СВЕТИ ВРАЧЕВИ


Болничке просторије и круг болнице ,,Свети врачеви“ данас су дезинфиковани ради спречавања ширења заразне болести узроковане корона вирусом. В .д директор болнице Златко Максимовић изјаву за медије је дао испред регионалне ковид болнице, у коју долазе пацијенти из пет општина, указујући на лоше стање и услове објекта.
 
-Као што видите, сам прилаз, али и унутрашњос болнице, могли би бити много бољи. Због тога ћемо у наредном периоду правити нову ковид болницу, и то у згради старе гинекологије. Срества су одобрена, ми смо већ покренули одређене процедуре јавних набавки и вјерујем да ће у што скоријем року бити и завршена, рекао је Максимовић.
 
Што се стања у ковид болници тиче, прецизирао је да имају 32 пацијента у ковид болници, од тога је пет пацијената на респиратору.
 
-Када кажем пет пацијената на респиратору, то нису исти они пацијенти сви од прије седам дана. Један пацијент је привремено скинут са респиратора док је други пацијент стављен на респиратор. Од тих пет два су интубирана, они су старије животне доби, а свих пет их је у тешком стању и животно су угрожени, појашњава Максимовић додавши да су данас само два позитивна случаја на територији града Бијељине, али да свакако није вријеме за опуштање, те да даље морамо спроводити све оне епидемиолошке мјере које здравствени радници све вријеме спроводе.
 

Он је овом прилико поменуо и здравствене раднике Болнице ,,Свети врачеви“ наглашавајући да се изузетно боре иако им није њима лако радити у овим условима.
 
-Свима нама у здравству није лако, ово су тешки моменти, ово су и велики изазови гдје ће најбољи се доказати и ја вјерујем да ће здравствени радници бијељинске болнице дати све од себе, и дају све од себе, да учине што је могуће више, каже в.д.директор болнице Златко Максимовић наглашавајући да, наравно, не могу сами, морају имати помоћ свих. Јер , како каже,,,у овоме сви морамо бити јединствени, сви грађани требају и морају да се придржавају епидемиолошких мјера“.
 
Максимовић се захвалио Еко заштити која је данас урадила дезинфекцију болнице. Прво су урадили дезинфекцију унутрашњости нове болнице, а затим осталих објеката које користе, а на крају су дезинфековали прилазу ковид болници.
 
Семберија инфо