ЗАПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ МИНИ-ОБИЛАЗНИЦЕ ЧАРДАКЛИЈЕ У МЗ РИЈЕКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЗАПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ МИНИ-ОБИЛАЗНИЦЕ ЧАРДАКЛИЈЕ У МЗ РИЈЕКЕ


У брчанској мјесној заједници Ријеке започели су радови на изградњи миниобилазнице Чардаклије које је данас обишао Есед Кадрић, градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине заједно са Ратком Стјепановићем, шефом Одјељења за јавне послове.
 
Након што је у претходном периоду урађена комунална инфраструктура, што подразумијева успостављање водоводне мреже и фекалне канализације, стекли су се услови за увођење извођача и почетак реализације овог пројекта.
 
„Након што је Влада отклонила препреке за наставак изградње миниобилазнице Чарадаклије у МЗ Ријеке, путем измјена регулационог плана Ријеке I у марту мјесецу ове године те, за релативно кратак период, изградила водовод и канализацију на овој траси, данас званично започињемо изградњу и асфалтирање ове изнимно важне саобраћајнице, чије ће коришћење омогућити растерећење саобраћаја кроз центар МЗ Ријеке као и бржи транзит од МЗ Стари Расадник, преко Ријека, ИВ Јула до МЗ Грчица“, казао је Кадрић.
 
Он је додао да ће изградња ове саобраћајнице омогућити квалитетнији просторни развој МЗ Ријеке, у смислу његове урбанизације те да је рок за завршетак радова 90 дана.
 
Како је казао шеф Стјепановић, дионица мини-обилазнице гради се у дужини од око 800 метара и вриједности од око 970 хиљада КМ.
 
„Овим ће се заокружити једна цјелина мини-обилазнице која би омогућила да се саобраћај у овом дијелу одвија несметано, на много краћим релацијама односно омогућиће нормалнији проток саобраћаја. Ово је само један од капиталних пројеката из посљедњег тендера којег смо имали у овој години чији је резултат 24 лота, за које смо потписали уговоре и за које смо увели извођаче у послове у овим данима у вриједности од око 2,5 милиона КМ“, изјавио је Стјепановић.