Влада Брчко дистрикта тражи рјешења за захтјеве радника у здравству :: Semberija INFO ::

 

Влада Брчко дистрикта тражи рјешења за захтјеве радника у здравству


Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине  врло озбиљно је разматрала захтјеве запосленика Јавне здравствене установе „ Здравствени центар Брчко“ и њихове ставове изнесених током најаве и трајања како штрајка упозорења тако и генералног штрајка.
    
Уважавајући сву сложеност новонастале ситуације, Влада Дистрикта је оформила преговарачки тим који је с дужним поштовањем саслушао захтјеве штрајкачког одбора о којима је неколико пута разговарано на највишем нивоу.
 
Свјесна сложености услова у којима раде радници у здравству,Влада Брчко дистрикта је прихватила на разматрање каталог захтјева штрајкачког одбора у циљу изналажења рјешења за све запосленике у брчанском здравству, у складу са законским прописима и могућностима буџета.
 
Судећи по чињеници да су се запосленици Здравственог центра „Бијела“, који су иницирали штрајк, у пуном капацитету вратили испуњавању радних обавеза, очекујемо да њихов примјер слиједе и остали запосленици у брчанском здравству.
 
Влада ће, у складу са изреченим ставовима на посљедњој сједници овог органа, којој су пристуствовали и представници штрајкачког одбора, наставити да ради на проналажењу рјешења како би се испунили захтјеви уважавајући законске оквире.