ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ФУДБАЛ У ШКОЛЕ“ :: Semberija INFO ::

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ФУДБАЛ У ШКОЛЕ“


На спортском терену Основне школе „Свети Сава" Лопаре одржано је општинско такмичења у оквиру пројекта „Фудбал у школе“.
 
Наведени пројекат реализује Фудбалски савез Републике Српске у сарадњи са Европском Фудбалском Федерацијом (УЕФА), уз подршку Министарства породице омладине и спорта, Министарства просвјете и културе, Министарства здравља и социјалне заштите и Министарства унутрашњих послова.
 
„Ово такмичење обухвата учешће свих основних школа у Републици Српској, на турниру у малом фудбалу кроз општинско, регионално и републичко такмичење за ученике четвртих, петих и шестих разреда“, рекао је Драган Лукић, директор Основне школе „Свети Сава" Лопаре.
 
Он је навео да је Фудбалски савез Републике Српске обезбиједио медаље, фудбалске судије и храну за учеснике, те да је Црвени крст Републике Српске и Општинска организација у Лопарама припремила опрему за ученике који су указивали прву помоћ повријеђеним такмичарима.
 
Побједник такмичења је екипа Основне школе „Свети Сава" Лопаре која је побиједила екипу Основне школе „Вељко Чубриловић“ резултатом 2:1, након бољег извођења пенала.