ЛОПАРЕ: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ СТУДЕНАТА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ СТУДЕНАТА


Општина Лопаре је и ове године наставила са праксом стипендирања студената и након проведене конкурсне процедуре данас су потписани уговори са редовним студентима који су добили стипендије.

Јелена Лазић, студент четврте године Фармацеутског факултета у Тузли, је изразила захвалност општинској управи Лопаре на додјели стипендије.
- То ће ми помоћи око обавеза у вези са студирањем, плаћањем станарине и другим потребама, што се тичу наставка школовања“, рекла је Лазићева.

​Начелник општине Лопаре Радо Савић је саопштио да су, након проведене конкурсне процедуре, потписани уговори са осам редовних студената, који су конкурисали на расписани јавни позив за десет стипендија.
- Ради се о редовним студентима са добрим просјеком оцјена и ми смо већ ево данас уплатили по четири стипендије за њих осморо, а преостале ће ићи на мјесечном нивоу“, рекао је Савић.

Он је студентима који су остврили право на стипендију пожелио успјешан ток и завршетак студирања и додао да ове године на листи стипендираних доминирају студенти медицине и фармације.