У претресу пронађен апарат за израду лажних новчаница, два лица лишена слободе :: Semberija INFO ::

 

У претресу пронађен апарат за израду лажних новчаница, два лица лишена слободе


Полицијски службеници Полицијске станице Лопаре, оперативним радом на терену дошли су до сазнања да лице М.К. посједује апарат за израду лажних новчаница које је у ранијем периоду стављао у оптицај. С тим у вези, а на основу наребе Суда БиХ уз надзор Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина извршили су претресање куће  и др.просторија које користе лица М.К. и А.М. у мјесту Корај.

Приликом претресања пронађени су и привремено одузети штампач (копир и скенер), листови А4 формата са фотокопираном предњом страном новчанице у апоену од по 100 КМ, новчанице у апоенима од 100КМ, као и остали предмети који се доводе у везу са кривотворењем новца,те  двије  ручне бомбе. Од стране полицијских службеника Полицијске управе Бијељина лица су лишена слободе.



Након комплетирања и документовања предмета против наведених лица надлежним тужилаштвима следи извјештај због почињених кривичних дјела ,,Кривотворење новца“ и ,,Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.