Помозимо хуманом човјеку: Добро се добрим враћа! :: Semberija INFO ::

 

Помозимо хуманом човјеку: Добро се добрим враћа!


Како је најавила Зорица Докић, предсједница Удружења ,,Жене Милиног Села'', од ноћас удружење покреће хуманитарни број за човјека великог срца - Цвјетка Ћирића  из Богутовог Села. Циљ акције је прикупљање средстава за градњу куће Ћирићу, који је недавно Зорици Докић, својој вршњакињи, донирао бубрег и на тај начин јој спасао живот.

Када се Зорица вратила кући након операције, која је обављена у Турској, начелник општине Лопаре Радо Савић уприличио пријем за Зорицу Докић и Цвјетка Ћирића.
- Велика хуманост Мајевичанина Цвјетка Ћирића се показује на дјелу и он је, донирајући бубрег Зорици олакшао и продужио јој живот”, рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић.

- Цвјетко Ћирић је несебично донирао бубрег и то говори о његовој хуманости и племенитости, он је демобилисани борац Војске Републике Српске и ратни војни инвалид и заслужује сваку подршку овог друштва”, истакао је Савић и саопштио да је обавио разговор са начелником општине Угљевик Василијем Перићем, те је најавио подршку и општине Лопаре, да заједно са општином Угљевик, помогну изградњу породичне куће за Ћирића који живи у тешким условима, као и око његовог трајног запослења.

- Тражила сам донора, и у разговору на слави у Тобуту, гдје је био окупљен већи број људи рекла сам да ми је потребан бубрег, а Цвјетко се само окренуо и рекао да ће ми он донирати бубрег”, подсјетила је Докићева.
Она је била изненађена оним што је чула, пошто Ћирића скоро да није ни познавала и није вјеровала да ће се то десити, али се десело.
- Цвјетко заслужује сваку пажњу и помоћ. Ово је прилика да се у акцију укључе сви људи добре воље и да заједничким снагама изградимо дом за овог племенитог и предоброг човјека, јер добро се добрим враћа'', поручила је Зорица Докић и нагласила да је хуманитарни број за помоћ Цвјетку Ћирићу 17055. Новац се може уплатити и на број рачуна Удружења ,,Жене Милиног Села'' 554-003-00000752-55.