ПРОМОВИСАНА БИЦИКЛИСТИЧКА РУТА СТЕЋЦИ У ЛОПАРАМА (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

ПРОМОВИСАНА БИЦИКЛИСТИЧКА РУТА СТЕЋЦИ У ЛОПАРАМА (ФОТО)


У Центру за културу и информисање у Лопарама данас је Удружење за очување баштине „Дијак“ Прибој представило објављену туристичку брошуру Бициклистичка рута „Стећци“.

Брошура је објављена у оквиру реализације пројекта „Међуентитетска акција за младе како би се подстакао развој туризма кроз означавање културних и историјских локација на подручју општина Лопаре (РС), Теочак (ФБиХ), Сапна (ФБиХ) и Угљевик (РС) и уцртавање бициклистичке руте дуж истих локација“ који је финасирала Амбасаде САД-а у БиХ.

Брошуру су представили: Немања Миловановић, Ружица Вајић Симић, Марко Томић и Александар Крстић.


„Пројекат доприноси развоју туризма на подручју мајевичких општина, што је огроман допринос учвршћивању сарадње свих субјеката на подручју ових општина које су обухваћене пројектом“, рекао је секретар Удружења Александар Крстић.

Он се захвалио присутним представницима општине, члановима пројектног тима са подручја четири општине и амбасади САД-а у БиХ на значајној финансијској подршци неопходној ради реализације пројекта.


„Похвалио бих активисте из Удружења „Дијак“ и данашња презентација је значајна за ове четири општине за афирмацију туризма и културе. Општина Лопаре подржава и наставиће да подржава овакве активности“, рекао је замјеник начелника општине Лопаре Срећко Илић.