МИТРОВДАН У УГЉЕВИКУ: СЈЕЋАЊЕМ НА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ ПОЧЕЛО ОБИЉЕЖАВАЊЕ СЛАВЕ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

МИТРОВДАН У УГЉЕВИКУ: СЈЕЋАЊЕМ НА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ ПОЧЕЛО ОБИЉЕЖАВАЊЕ СЛАВЕ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ


У Храму Свете Петке Параскеве у Угљевику данас су служени литургија и парастос за 301 погинулог српског борца из ове подмајевичке општине поводом обиљежавања славе Борачке организације Републике Српске - Митровдана.

Потом су борци, грађани, општински званичници положили цвијеће и вијенце код централног спомен-обиљежја погинулим борцима.

У присуству званица пререзан је славски колач у хотелу “Атлас”.

Предсједник угљевичке Борачке организације Јован Маринковић честитао је славу борцима Војске Републике Српске уз позив борцима да се удруже и ојачају Борачку организацију.

"Одали смо пошту погинулим борцима, поклањамо се пред спомен-обиљежјем на коме су исписана њихова имена, а управо су они највише дали за стварање нама најдраже Републике Српске", рекао је Маринковић.

Крсну славу борцима честитао је и начелник општине Угљевик Василије Перић, који је поручио да ће локална управа наставити да буде подршка борачкој популацији.



"Дугујемо велику захвалност борцима који су сачували наш крај, а наша дужност и обавеза је да помогнемо породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и да се сјећамо свега онога што су ти јунаци учинили у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату", рекао је Перић.

Он је пожелио борцима да славе крсну славу у миру и слободи у Републици Српској.