УСПЈЕШНА ЛОВНА СЕЗОНА: Удружење “Партизан” из Доње Трнове организовало ловачко вече :: Semberija INFO ::

 

УСПЈЕШНА ЛОВНА СЕЗОНА: Удружење “Партизан” из Доње Трнове организовало ловачко вече


Традиционално ловачко вече Удружења "Партизан" из Доње Трнове код Угљевика синоћ је окупило 330 ловаца у Свечаном салону “Торлаковић”.

Предсједник удружења Чедо Лујановић рекао је да су ловци испунили овогодишњи план те истакао да им је сезона била успјешна.

-Све нас ловце окупила је љубав према лову, а највише дружење које краси наше удружење-рекао је Лујановић.

Он је додао да Ловачко удружење "Партизан" постоји више од четири деценије.

-Наше удружење броји 250 ловаца. Имамо четири секције а наше ловиште се простире на 4.700 хектара земље-навео је Лујановић.

У име предсједника Ловачког Савеза Републике Српске Саве Минића угљевичке ловце поздравио је секретар савеза Живојин Лазић напоменувши да у Српској има више од 25.000 ловаца.

-Ловачки савез Републике Српске преузео је обавезу да заједно са министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске обезбједи дио новчаних средстава за подстицај ловачким удружењима. Извршиће се комплетан преглед наоружања у Републици Српској а све у циљу безбједности ловаца- најавио је Лазић.

Он је додао да је у припреми израда брошуре под називом  “Етика понашања ловца у лову” која ће бити достављена свим ловцима.

Лазић је истакао добру сарадњу са институцијама Републике Српске а посебно са Техничким ремонтом  Братунац /ТРБ/ који је вечерас донирао ловачку пушку младој ловкињи Милени Мићић из Доње Трнове.



Мићићева има 25 година а ловством се бави непуне двије године.

За присутне је приређена и ловачка томбола чији је наградни фонд износио 8.000 КМ.

Главну награду – ловачку пушку донирао је начелник општине Василије Перић који је оцијенио добром сарадњу са свим ловачким удружењима на подручју ове подмајевичке општине.



-Ловство је значајна привредна, туристичка и рекреативна дјелатност.Општина Угљевик је значајно укључена у ову дјелатност-рекао је Перић.

Ловци се према Перићевим ријечима баве заштитом животне средине на чему им је захвалио и најавио даљу подршку ловачким удружењима.

Двије ловачке пушке срећним добитницима ловачке томболе је додијелио представник ТРБ, те по једну пушку предсједник Скупштине општине Угљевик Зоран Лазић и Ловачко удружење “Партизан” из Доње Трнове.


За Семберија инфо - Младен Василић