Побратимили се ловци "Дубрава" из Забрђа и словеначког Кидричева: Одржано ловачко вече у Угљевику :: Semberija INFO ::

 

Побратимили се ловци "Дубрава" из Забрђа и словеначког Кидричева: Одржано ловачко вече у Угљевику


Ловачко удружење "Дубрава" из Забрђа код Угљевика потписало је синоћ на ловачкој вечери чији су били организатори, Повељу о братимљењу са Ловачким удружењем "Борис Кидрич" из Кидричева (Словенија).

Предсједник Удружења "Дубраве" Милан Лазић истакао је да је добра сарадња са ловцима из Кидричева допринијела да се озваниче братски односи ових удружења.

- Постојимо дуже од три деценије и бројимо укупно 130 ловаца од којих је један број приправника и подмлатка. Наше ловиште се простире на више од 5.500 хектара замљишта и обухвата мјесне заједнице Доње Забрђе, Горње Забрђе, Тутњевац, Корениту и Малешевце - рекао је Лазић.

Он је подсјетио да је Ловачко удружење "Дубрава" добитник Повеље за унапређење ловства коју им је додијелио Ловачки савез Републике Српске.

Лазић је захвалио општини Угљевик на подршци као и свима који помажу ово удружење.

Предсједник Удружења из Кидричева Томаш Дебељак рекао је да братимљење са ловцима из Забрђа потврђује да нема граница нити препрека када је ријеч о пријатељству.

- Ловимо срнећу дивљач, фазане, лисице, куне и другу дивљач, слично као и наши побратими из Угљевика. У нашем удружењу дјелује 45 ловаца - додао је Дебељак.

Ловачко вече у Свечаном салону "Торлаковић" окупило је више од 300 ловаца и љубитеља лова.



За присутне је приређена и ловачка томбола чији је наградни фонд износио 5.000 КМ. Главну награду – ловачку пушку донирао је начелник општине Василије Перић.

Начелник Перић истакао је да општина Угљевик и словеначка општина Кидричево његују братске односе те изразио задовољство јер се та сарадња проширила и на ловачка удружења.

- У Кидричеву се непрестано вијори застава Угљевика и кад год дођемо њима у посјету интонира се химна Републике Српске уз највеће почасти - нагласио је Перић.

Он је захвалио свим ловачким удружењима на територији ове подмајевичке општине јер се између осталог баве и очувањем животне средине.

- Ловство је важна привредна, туристичка и рекреативна дјелатност а ловци су љубитељи природе и својим радом су у служби друштва и државе - нагласио је Перић и најавио даљу подршку ловству.

Ловачкој вечери присуствовали су представници Ловачког удружења "Сусек" Из Србије, Ловачког удружења "Црњелово" као и других ловачких удружења из сусједних општина регије Семберије.

Заслужним ловцима додијељена су признања.


​За Семберија инфо - Младен Василић