Признање за успјешно реализоване пројекте младих: Општина Угљевик добитник Плакете Фондације “Мозаик” :: Semberija INFO ::

 

Признање за успјешно реализоване пројекте младих: Општина Угљевик добитник Плакете Фондације “Мозаик”


Општина Угљевик добитник је Сребрене плакете за шест година успјешне сарадње са Фондацијом “Мозаик” из Сарајева и Омладинском банком.

Плакета је уручена замјеници начелника општине Угљевик Вањи Зекић на данашњој Годишњој конференцији Фондације “Мозаик” у Сарајеву.

Зекићева је истакла да је у претходних  шест година општина Угљевик подржала Омладинску банку са  24.000 КМ којима је реализовано више од 30 пројеката младих и два микро-бизниса и најавила нове пројекте у наредном периоду.

-Потписан је нови четворогодишњи споразум са Фондацијом “Мозаик” и Омладинском банком којим ће млади људи из наше општине имати прилику да изнесу своје идеје те да их реализују уз подршку локалне управе која ће за тај период из локалне касе издвојити близу 30.000 КМ-напоменула је Зекићева.

Она је додала да се на овај начин подстичу млади људи да буду креативни, упорни и лојални пословним циљевима које зацртају.

Директор програма Омладинске банке Жељко Пауковић оцијенио је добром сарадњу са општином Угљевик и подсјетио да ова сарадња траје шест година те да се наставља.

-Општина Угљевик је једна од педесет општина са којима сарађујемо и развијамо пројекат Омладинске банке. У Угљевику су од стране локалне заједнице подржани пројекти младих и микробизниси младих људи, а у наредном периоду ћемо заједно обезбиједити 60.000 КМ за нових 20 пројеката и четири миркобизниса-рекао је Пауковић.