“Брига о борачкој популацији” Руководство РиТЕ са представницима Борачке организације Угљевика :: Semberija INFO ::

 

“Брига о борачкој популацији” Руководство РиТЕ са представницима Борачке организације Угљевика


Руководство Рудника и термоелектране “Угљевик” данас се састало са руководством локалне Борачке организације при чему су договорили даљи  наставак рада фирме “Борс препород” која запошљава раднике из борачке популације у оквиру овог привредног гиганта.



„РиТЕ Угљевик , као друштвено одговорно предузеће, пуних четрнаест година подржава рад предузећа које запошљава инвалиде, првенствено из категорије РВИ и чланова њихових породица.  Договорили смо да нам Борачка организација у наредном периоду достави анализу потреба у вези са запошљавањем лица из реда борачких категорија , како бисмо сукцесивно запошљавали, првенствено чланове породица из којих нико није у радном односу,“ рекао је Драгиша Видаковић, извршни директор за производњу угља и развој рудника у РиТЕ Угљевик.

Предсједник Борачке организације Угљевик Јован Маринковић рекао је да фирма “Борс препород” запошљава 36 лица који обављају послове у оквиру РиТЕ “Угљевик” а који су инвалиди рата, демобилисани борци и чланови породица погинулих бораца.

„Наишли смо на разумијевање руководства РиТЕ да ће ова фирма и даље радити у оквиру овог предузећа“, рекао је Маринковић.

Он је додао да је донесен закључак да Борачка организација Предузећу достави спискове незапослених демобилисаних бораца, који имају потребу за запослењем.

РиТЕ “Угљевик” је добитник Златне значке Борачке организације Републике Српске за несебичну подршку борачкој популацији.