Najmlađi u posjeti RiTe Ugljevik - Aktiv žena Sindikata organizovao posjetu djece zaposlenih ugljevičkom gigantu :: Semberija INFO ::

 

Najmlađi u posjeti RiTe Ugljevik - Aktiv žena Sindikata organizovao posjetu djece zaposlenih ugljevičkom gigantu


Актив жена Синдиката Рудника и Термоелектране Угљевик организовао је данас посјету дјеце својих радника угљевичком гиганту. Неколико стотина малишана радника запослених у РиТе Угљевик имало је прилику да из прве руке види како изгледа Површински коп „Богутово село“.


 
„Ово је први пут да организујемо ову врсту “екскурзије” за најмлађе, и драго ми је да је одзив заиста надмашио наша очекивања. Захвалност дугујемо и Управи, која је имала максимално разумијевање и изашла нам је у сусрет на сваки начин када је организација у питању. Дјеци је било забавно, а кроз игру су нешто и научили. Наше колеге са рудника су им данас показали дио механизације која се користи за ископавање и транспорт угља, као и основне елементе заштите на раду“, истакла је Брижита Ивковић, предсједница Актива жена Синдикалне организације РиТЕ Угљевик.
 
“Драго ми је да видим оволико малишана, и мислим да је ово најмлађи узраст који је до сада посјетио наш рудник. Ово је један од начина да и дјеца виде гдје то раде њихови родитељи, али и да им се укаже на важност послова којим се они баве, па и нашег предузећа у цјелини Надам се да ће малишани понијети одавде лијепе утиске, те да ће ове врсте окупљања постати пракса и наредних година”, рекао је испред Управе Драгиша Видаковић, извршни директор за производњу угља и развој рудника.


 
Дјеца су све демонстрације рудара пратила са великим занимањем, а показано им је како изгледа рударска опрема и шта један радник на површинском копу треба да посједује од опреме. Уз сликовити приказ објашњено им је шта је задатак и посао рудара, те какве су им радне обавезе. Након обиласка самог копа, за малишане је био организован и ручак у рударском ресторану предузећа.
 
За малишане је ово била својеврсна екскурзија и јединствено искуство, а многи су први пут видјели велике рударске машине и ову врсту механизације.
 
„Мени се највише свидио дампер, нисам никад видио нешто тако велико. И свидио ми се ресторан, јер је било помфрита са кечапом. Баш сам срећан што су ме мама и тата довели“, рекао је у даху шестогодишњи Лазар.