УГЉЕВИК : НАЈЉЕПШЕ ДВОРИШТЕ ЦВИЈЕТЕ ЛАЗИЋ ИЗ РАВНОГ ПОЉА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК : НАЈЉЕПШЕ ДВОРИШТЕ ЦВИЈЕТЕ ЛАЗИЋ ИЗ РАВНОГ ПОЉА


Начелник општине Угљевик Василије Перић уручио је данас 500 КМ побједници такмичења за избор најљепше уређеног дворишта ове локалне заједнице Цвијети Лазић.
 
На конкурс су се пријавила 23 домаћинства а комисија их је посјетила, сачинила фото-документацију, и оцијенила их према критеријуму за одржавање и уредност дворишта, уложени труд, избор и његовање биљака, поштовање традиције и елемената овог поднебља.
 
Перић је захвалио учесницима и организаторима манифестације, истакавши да је уљепшавањем својих дворишта уљепшана и општина Угљевик.
 
"Украси дворишта резултат су културе, традиције и обичаја, као и у свим двориштима да смо видели много напора и већине љубави", додао је он.
 
Он је изразио уверење да ће овај догађај постати традиционалан.
 
Прво место Цвијета Лазић из Равне Поља каже да у њеном двориљту постоји комбинација трајног и сезоналног цвећа и зелених биљака.
 
„Волим да уређујем двориште, а после ове награде имам још већи подстрек. Љубав према унуцима је велика и у једном дијелу дворишта је за њих одређен дио у којој се налази кућица и љуљашку и то ми је омиљени дио због њих“, рекла је Лазићева.