МИЛИЋ: ОКУПИМО СЕ ОКО МИРА, СЛОБОДЕ И ОТАЏБИНЕ ПОЖЕЉНЕ ЗА ЖИВОТ СВИХ НАС :: Semberija INFO ::

 

МИЛИЋ: ОКУПИМО СЕ ОКО МИРА, СЛОБОДЕ И ОТАЏБИНЕ ПОЖЕЉНЕ ЗА ЖИВОТ СВИХ НАС


Члан Главног Одбора и шеф Изборног штаба СНСД из Бијељине Младен Милић позвао је данас све грађане Републике Српске без обзира на политичку, вјерску или националну припадност на окупљање око институција Републике Српске и наставак „јачања стабилности, обезбјеђења трајног постојања наше отаџбине у миру и слободи пожељном за живот и рад свих нас и наше дјеце.“

„Чланови, активисти и симпатизери СНСД-а, али и огромна већина грађана Бијељине и Републике Српске са правом гласа рекли су своје на изборима одржаним 02. октобра ове године, а то је убједљива побједа кандидата СНСД-а на сва четири нивоа заједно са коалиционим партнерима, што се након двадесетпетодневне саге коначно потврдило и одлуком ЦИК-а“ подсјетио је Милић.

Он је истакао да амбиције за влашћу кандидата опозиције за појединачне функције и њихових страначких првака нису уродиле плодом и поред одлука ЦИК БиХ која је изабрана без конкурса и флагрантног кршења Изборног закона под притиском опозиције потпомогнуте појединим медијима.  Јучерашњом одлуком такве амбиције су се распршиле као мјехур од сапунице

„Понашање опозиције у протеклим данима било је на граници нормалног, а притисцима и свакојаким квалификацијама изборних побједника покушали су прекрајање изборне воље народа. На њихову жалост то им није пошло за руком, а нарочито петорки који се још увијек не мири са чињеницом да су изборни губитници и да је то коначно потврдио и ЦИК“ истакао је Милић и констатовао да је само та „петорка“  остала код својих ранијих ставова, не желећи честитати убједљиво бољим од себе: Милораду Додику, Жељки Цвијановић и СНСД-у.
„Таквом својом одлуком народу Републике Српске, али и шире показали су своје право лице и сасвим извјесно запечатили своју даљу политичку каријеру и судбину“ констатовао је Милић.

Руководство СНСД-а, чланство и симпатизери све вријеме након избора понашали су се савјесно, одговорно и потпуно мирно чекали резтултате поновног и тзв. контролног пребројавања увјерени у своју убједљиву побједу, док је опозиција је двадесет и пет дана након избора грађанима Републике Српске и региона неаргументовано говорила о наводној крађи, корупцији, превари на најтранспарентнијим изборима у БиХ и Републици Српској према оцјенама ОСЦЕ-а и међународних званичника.

„Тачка на њихове болесне жеље је стављена. Окрећемо свакодневном животу и обавезама градње и јачања институција, конституисању законодавне и извршне власти, очувања и јачања стабилности Републике Српске на челу са њеним предсједником Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић српским чланом Предсједништва БиХ“ истакао је Милић.

Он се захвалио свим грађанима, симпатизерима, активистима и члановима СНСД, коалиционим партнерима и кандидатима на учешћу у побједи и  величанственом народном скупу у Бања Луци.

„Задовољни нашом побједом на сва четири нивоа и величанственим до сада највећим скупом народа у Републици Српској свим нашим члановима, активистима, симпатизерима, колаиционим партнерима и свим грађанима који су дали свој глас и повјерење СНСД-у и нашим кандидатима упућујем велику захвалност“ закључио  је Милић.