ПОКС ПОЗИВА МОНАРХИСТЕ ДА ДОЂУ НА НАРОДНИ СКУП У БАЊА ЛУЦИ :: Semberija INFO ::

 

ПОКС ПОЗИВА МОНАРХИСТЕ ДА ДОЂУ НА НАРОДНИ СКУП У БАЊА ЛУЦИ


Покрет оснивања Кнежевине Српске (ПОКС), политичка странка која је регистрована на територији Републике Српске, а сестринска је организација са Покретом обнове Краљевине Србије, парламентарне странке у Србији, позива своје присталице и све монархисте да се придруже данашњем Народном скупу за одбрану Републике Српске у Бања Луци.
 
„Без обзира што нисмо никога подржали на задњим изборима за предсједника Републике Српске јер смо монархистичка странка која се залаже за оснивање Кнежевине Српске на челу са династијом Карађорђевић, не можемо мирно да гледамо како се врши атак на изборну вољу наших грађана и прекрајају изборни резултати под притиском централне власти и западних сила. Јасно је да се овде ради о покушају дестабилизације Републике Српске, стварању лажне политичке кризе са циљем укидања српског ентитета за који смо као народ платили огромну цијену у прошлости. Због тога позивам све наше присталице и све монархисте да дођу на велики народни скуп и одбране не само изборну вољу грађана, него и Српску која је угроженија него икада“ – изјавио је Батрић Секара, председник Покрета оснивања Кнежевине Српске.
 
„Ми у Србији будно пратимо дешавања у Републици Српској и имамо не само моралну и братску обавезу, него и ону која је проистекла из Дејтонског споразума да као држава гарантујемо за постојање и опстанак Републике Српске. Сваки покушај прекрајања јасне воље грађана Републике Српске, атак је на српски ентитет, а самим тим и атак на државу Србију. Надам се да ће грађани Српске бити истрајни, а цео српски народ сложан и да неће дозволити онима који му не мисле добро да остваре свој план и дестабилизују Републику Српску“ – изјавио је народни посланик у Скупштини Србије и предсједник Покрета обнове Краљевине Србије, Војислав Михаиловић, унук ђенерала Драже Михаиловића.