Дјечији рођендани - како их организовати? :: Semberija INFO ::

 

Дјечији рођендани - како их организовати?


Мало је дјеце која се не радују рођенданским прославама и поклонима.

А зашто их и не би вољела?

Прослава дјечијег рођендана је прилика да се виде са својим другарима и цијели дан буду обасипана пажњом и уживају у забавним активностима.

Количина узбуђења уочи рођендана једнака је код родитеља као и код дјеце јер желе да малишани тај дан проведу што је љепше могуће, те се могу унервозити како се дан ближи, јер мисле да ће нешто битно у вези са организацијом прославе сигурно заборавити да ураде.


Због тога смо саставили списак савјета за успешну организацију дјечијих рођендана. Наставите са читањем!

#1 Кетеринг за дјечији рођендан - олакшање за родитеље

Код организације дјечијих рођендана најважније је да хране буде довољно за све и да она буде разноврсна. Не потцјењујте глад малишана након вишечасовне игре. Било да дијете прославља рођендан код куће или у играоници, најбоља опција је поручити храну.

Данас је укусна храна из ресторана доступна за поручивање онлине, а избор јела која можете поручити заиста огроман.

Најбоље је одлучити се за храну коју сва дјеца воле, попут пице, бургера, пилетине и кромпирића. Не заборавите да се на вријеме распитате код родитеља да ли неко дијете има алергије или посебан план исхране. У случају да је тако, приликом поручивања је избјегните намернице попут свињетине, орашастих плодова, агрума или меда.

#2 Торта и остали слаткиши - незаобилазни на дјечијем рођендану

Торта представља врхунац сваког дјечијег рођендана и она може бити веома једноставна, или екстравагантнија и украшена фигурицама, прскалицама, сликама из омиљеног цртаног филма вашег дјетета, или нечим десетим.
Док се из практичних разлога за рођендане са већим бројем дјеце препоручује поручивање хране, када је торта у питању желимо да вас охрабримо да се, уколико вам вријеме допушта, упустите у посластичарски подухват.

Чоколадна, или торта са кексом су увијек добар избор јер већина дјеце ужива у њиховом укусу. Све што треба је да пронађете неки од многих сјајних и провјерених рецепата за торте са интернета, а можете укључити и рођенданца у процес припреме торте уколико покаже да је заинтересован да помогне.

#3 Ангажовање професионалног аниматора - забава загарантована

Ангажовање професионалних аниматора може читаву атмосферу дјечијег рођендана подићи на виши ниво и представља одличан потез када је у питању славље са већим бројем дјеце.

Уколико немате идеју како бисте приредили изненађење вашем дјетету, аниматори су сјајан рођендански поклон коме ће се сва дјеца обрадовати.

Већина аниматора већ има припремљен програм за дјецу узраста од 2 – 12 година, који подразумијева разне креативне игре, попут осликавања лица, музичких столица, караока, друштвених игара, пињате и других забавних активности.

Поред аниматора можете ангажовати и мађионичаре, костимиране ,,принцезе”, плесаче, као и људе са понијима или другим животињама које дјеца воле.

#4 Измјестите прославу рођендана у природу - уколико услови то дозвољавају

Уколико је ваш рођенданац те среће да је рођен у неком од топлих прољећних или љетњих мјесеци, можете изместити прославу из куће и играонице и организовати журку у природи.

Боравак дјеце на отвореном и у природи је изузетно значајан за њихово здравље и развој имунитета.

Стога спакујте неколико простирки (најбоље су оне са једном непромочивом страном), прибор за јело за једнократну употребу, пуно хране и освјежавајућих напитака – и ето рођенданског славља које истовремено представља и заједнички излет за читаво друштво!

Можете понети и спортске реквизите, музички уређај на батерије или пројектор за филм,  средство за заштиту од инсеката, влажне марамице и кесе за ђубре, а ако желите мало више рођенданске атмосфере, понесите балоне и украсне траке, те окитите околне гране.

Не заборавите да их по завршетку забаве понесете са собом и обавезно очистите излетиште прије одласка.

#5 Унајмљивање професионалног фотографа - начин да овјековјечите важне моменте

Ако одлучите да обиљежите рођендан свог дјетета у играоници, добра вијест је да већина њих има услугу фотографисања укључену у цијену, али тај посао често раде чланови особља, а не професионалци.

Ако желите квалитетне фотографије, препоручујемо да унајмите професионалног фотографа. Постоје они који су уско специјалозовани само за фотографисање дјечијих рођендана и самим тим ће прије знати какве слике треба да направе и које моменте да ухвате.

#6 Поклони - не заборавите на изненађење за дијете

Постоји мноштво опција за куповину поклона за дјецу, те је веома тешко одабрати га уколико немамо идеју чему би се малишан обрадовао. Сигурно желите да дјетету набавите нешто занимљиво али да бисте ,,уболи” прави поклон, морате знати какве игрице воли да игра, које филмове и серије гледа, његове омиљене играчке и генерално, каква су му интересовања.

Још једна опција која ће вам олакшати процес је да питате дијете шта жели за рођендан или га одведете у продавницу да само одабере поклон.

Надамо се да вам је наша листа савјета за организацију најбољег дјечијег рођендана помогла и да ће вам овај посао у годинама које слиједе представљати само уживање, а не муку!