Можете добити 100 еура по дану ако пада киша – ево и како :: Semberija INFO ::

 

Можете добити 100 еура по дану ако пада киша – ево и како


Тешко да ишта може покварити расположење на одмору као киша. Путници не могу контролисати вријеме, али га могу осигурати, те могу добити до 100 еура дневно, јавља Фениx магазине
 
Оне којима је доста промјењивог њемачког времена обично привлаче стране земље. Но, када сте на одмору и дочека вас киша умјесто жељеног сунца, брзо изгубите вољу за одмором.
 
Новооснована твртка из Хамбурга дошла је на идеју како осигурати да “најбоље доба године” дословно не падне у воду – и нуди додатно осигурање од лошег времена на одмору.
 
Туристи могу добити и до 100 еура дневно
 
Прије свега, људи из сјеверне Њемачке знају: не постоји лоше вријеме, постоји само лоша одјећа. Али чак и окорјели становници Њемачке могу без кише на одмору.
 
Хамбуршка старт-уп твртка “Wеттерхелд”, основана 2019., путницима финансијски надокнађује кишне дане на одмору. Иако новац неће вратити сунце на небо, ова одлука свакако чини губитак лијепог времена на одмору подношљивијим.
 
С осигурањем за временске услове можете уживати ​​у свом одмору, чак и ако пада киша!”, пише компанија на својој wеб страници и обећава накнаду до 100 еура по једном кишном дану.
 
“Дакле, можете се пребацити на друге активности у затвореном простору умјесто да бринете о времену”, каже Wеттерхелд, који дјелује као посредник за француску осигуравајућу групу Wакам.
 
Потребно је задовољити неколико услова
 
Уз трошкове од 3 еура дневно, додатно осигурање је свакако релативно подношљиво. Међутим, исплата новца везана је уз неколико критерија.
 
С једне стране, мора се резервисати довољно унапријед прије поласка, а с друге стране, везана је и за вријеме путовања, као и за одредиште.
 
Како узети осигурање?
 
Унесите одредиште, адресу или назив хотела као и датуме доласка и одласка на почетну страницу Wеттерхелда.
 
Могуће је осигурати приватна и пословна путовања.
 
Додатни трошкови које треба платити и могући износ накнаде израчунавају се на темељу ризика од кише за дотичну локацију одмора. У ту сврху користе се подаци локалних метеоролошких постаја које мјере вријеме сваки сат.
 
Кишни дани понекад се могу другачије дефинирати овисно о одредишту путовања. Обично постоји одређени износ који је могуће добити ако киша пада између 10 и 18 сати на дан.
 
На крају раздобља осигурања купци добивају аутоматску обавијест од даватеља и могу затражити накнаду, ако је пала уговором договорена количина кише.
 
Осигурање је потребно склопити најкасније 14 дана прије поласка. Провјера временске прогнозе за кишу вечер прије поласка и брзо склапање осигурања није могуће.
 
Гдје вриједи осигурање од временских неприлика?
 
С просјеком од осам кишних дана мјесечно на Мајорци, стварно морате бити несретни ако вам киша поквари планове за одмор. Према wеттерхелд.де, туристичка одредишта с више кише такођер се могу осигурати.
 
Но, то се односи само на уговоре с франшизом, односно ако се накнада не исплаћује од првог, него од другог кишног дана годишњег одмора.
 
Сватко тко планира путовање у кишни Лондон или на Индијски оцеан тијеком кишне сезоне морат ће бити стрпљив: осигурање од временских прилика из њемачке твртке се односи само на путовања унутар ЕУ-а.