У АУТОМОБИЛУ САМО ДВОЈЕ, У АУТОБУСУ СВАКО ДРУГО СЈЕДИШТЕ ПРАЗНО :: Semberija INFO ::

 

У АУТОМОБИЛУ САМО ДВОЈЕ, У АУТОБУСУ СВАКО ДРУГО СЈЕДИШТЕ ПРАЗНО


Сви који овог љета одлуче да путују у Грчку на одмор морају знати да у ову земљу не могу ући уколико се у аутомобилу налазе више од двије пунољетне особе, значи возач и један путник'', пропис је грчког министарства туризма.

Једини изузетак биће породице са малољетном дјецом. Строге мјере прописане су и за аутобусе, у којима ће се број путника смањити за 50 одсто, значи свако друго сједиште мора да буде празно.Током цијелог путовања туристи ће морати да носе заштитне маске, а клима у аутобусима неће смјети да се укључује.

Према новим грчким прописима, путници у аутобусима сједећи сами на по два сједишта да би се испоштовала ,,социјална дистанца''.

Тако ће аутобуси од 50 мјеста смјети да превозе највише 25 путника, док ће аутобуси на спрат, умјесто 70 путника моћи да превозе 35 путника.

У аутобусима је обавезно и ношење заштитних маски током цијелог путовања. На вратима мора бити обезбијеђено дезинфекционо средство за путнике и особље, а препорука је да се поставе паравани од плексигласа којима ће возачи бити потпуно одвојени од путника. Додатно, возачи аутобуса неће смјети да укључују клима уређаје, већ ће се возило природно провјетравати отварањем прозора или шибера. Ригорозне мјере мораће да се поштују и у комбијима и минибусевима. Према прописима, код возила која имају седам сједишта максималан број путника биће два плус возач! Возила са девет сједишта моћи ће да приме поред возача још три путника.