Серија "Сложна браћа – Next Generation" на програму РТРС-а од 13. јануара :: Semberija INFO ::

 

Серија "Сложна браћа – Next Generation" на програму РТРС-а од 13. јануара


Послије више од четврт вијека чекања, чувена серија "Сложна браћа" добила је свој наставак. Прва епизода новог серијала под именом "Сложна браћа – Неxт Генератион", недавно је имала премијерну пројекцију за медије у Београду, а редовно приказивање је на програму РТРС од 13. јануара. Креатор и сценариста серије и овај пут је Др Неле Карајлић уз помоћ Срђана Јанковића, а режију потписује Милорад Милинковић.

Високи стандарди које је поставила оригинална серија снимљена прије 25 година и чији се култни дијалози још препричавају, подигла је љествицу очекивања високо код гледалаца. Тога су били свјесни Неле Карајлић и Ненад Окановић кад су рјешили да овој хумористичко-сатиричној серији удахну нови живот.
Ненад Окановић, један од продуцената и глумац у серији, био је одушевљен што је дио пројекта који му је обиљежио дјетињство.

- Морао сам да наговорим Нелета, јер сам највећи фан серије и због ње сам дијелом и уписао глуму. Неле и његов син Срђан су били екстремно вриједни и инспирисани током короне, и тако су направили изузетан сценарио - рекао је Окановић.
Једну од најупечатљивијих улога у првој сезони имао је Дарко Остојић који је тумачио двије улоге, Нане и Мемија. Ово ће њему бити наставак вишедеценијске сарадње са Нелетом Карајлићем.

- Свирали смо у Пушењу, потом долази Топ листа надреалиста, Сложна браћа, па сад и наставак серије. Публика је завољела лик Нане, па нисам хтио да их разочарам - истиче Остојић.
Глумица Наташа Нинковић се посебно одушевила када су јој продуценти понудили да заигра у серији, јер је то била њена жеља прије 25 година.

- Гледала сам оригиналну верзију и често сам говорила како бих вољела да сам играла у тој серији. Изгледа да сам призвала улогу. Када су ме позвали да заиграм у наставку, била сам пресрећна. Неле је доктор за карактере и менталитет, и сценарио је тако добро написан да смо ми глумци уживалу у слободи у раду - нагласила је Нинковићева.
У "Сложној браћи" представљен је менталитет народа и појединаца на територији бивше Југославије, а добро познате ликове замијенили су млађи.

Власника кафане, Фикрета Фику Халимића, кога је маестрално одиграо покојни Владимир Савчић Чоби, наслиједио је син Кемал, кога тумачи Марко Гверо. Поред њега импозантну глумачку екипу чине још Андрија Кузмановић, Никола Пејаковић, Сергеј Трифуновић, Зоран Цвијановић и многи други.
 
Извор:РТРС