ХАКАТОН ЗА ДЈЕВОЈКЕ :: Semberija INFO ::

 

ХАКАТОН ЗА ДЈЕВОЈКЕ


Осамдесет дјевојака из цијеле Босне и Херцеговине учествује на хакатону који организује Европска унија у БиХ и УН иницијатива ,,ИТ Гирлс“.

У склопу обиљежавања ЕУ седмице кодирања и с циљем промовисања већег учешћа жена у дигиталном сектору, Европска унија у БиХ и УН иницијатива ,,ИТ Гирлс“ организују хакатон на којем ће се такмичити  80 младих дјевојака из цијеле БиХ.

Догађај ће званично отворити замјеник шефа Делегације Европске уније у БиХ Кхалдоун Синно и резидентна координаторица УН-а у БиХ Сезин Синаноглу, у петак 18.10.2019. у просторијама Хуб387 у Маглајској улици број 1 у Сарајеву.

Током 36-сатног хакатона радионице ће водити успјешне младе жене из дигиталног сектора у БиХ, а проглашење побједничког тима биће у суботу, 19.10. у 18 часова.

Учеснице хакатона распоређене у 18 тимова такмичиће се за најбољу идеју и рјешење за различите проблеме у њиховим локалним заједницама (загађеност, јавни превоз, социјална инклузија, итд.), као и за глобалне изазове попут климатских промјена или употребе технологије у образовању.

Побједничком тиму биће пружена професионална подршка како би своју идеју претвориле у прототип који би се даље могао представити и потенцијалним инвеститорима.
 
Семберија ИНФО/ М. Решидовић