ЧАК НОРИС НЕ СЛАВИ РОЂЕНДАН, РОЂЕНДАН СЛАВИ ЊЕГА :: Semberija INFO ::

 

ЧАК НОРИС НЕ СЛАВИ РОЂЕНДАН, РОЂЕНДАН СЛАВИ ЊЕГА


Прича о славном јунаку акцијских филмова права је америчка прича о успјеху. Од дјечака без талента за спорт и глуму постао је шестероструки свјетски првак у каратеу и велика холивудска звијезда, а од велике неимаштине догурао је до великог богатства од ког су му, како каже, ипак важнији здравље и срећа ближњих.

Данас сигурно нема особе која не зна бар један виц о Чаку Норису, или га је бар једном у животу чула. А ко је заправо тај човјек? Да ли је Чак икад био дијете? Да ли је рођен као обичан човјек? Шта је био прије него што је постао Чак Норис?

Виц каже: Када се Чак Норис родио једино ко је плакао био је доктор. Никад немој пљуснути Чака Нориса.

Чињеница каже да је и Чак Норис ипак једном рођен, и то у граду Рајану у америчкој савезној држави Оклахоми 10. марта 1940. као Карлос Реј Норис. Надимак Чак добио је теком служења у Ратном ваздухопловству САД-а ком се придружио 1958. године Разлог због  ког се пријавио у ратно ваздухопловство је тешко дјетињство које је имао, иако је тешко замислити да је Чаку Норису икада било тешко у животу.

Јер, виц каже: Прије много година Супермен и Чак Норис су се тукли за опкладу. Ко изгуби мора заувијек носити гаће преко панталона.

Али  вратимо се Чаковом животу. Године 1962. ваздухопловство га је одвело у Јужну Кореју. Тамо је почео тренирати Танг Соо До, у којем је зарадио црни појас. Када се вратио у САД отвара ланац карате школа, те се почиње такмичити на разним карате турнирима. Године 1968. осваја наслов првака каратеа у средњој категорији који задржава пуних шест година.

Виц: Шта треба Чаку Норису да убије 100 000 људи? Па треба му 100 000 људи.
Чаков трновити пут до славе (шта је трње за Чака Нориса? Масажа стопала) почиње након што је 1969. остварио највише борилачких побједа у години, те га часопис ,,Блацк Белт Магазине“ проглашава борцем године. Исте године, по први пут је остварио глумачку улогу у филму Дина Мартина ,,Посада за спашавање“. Годину касније Чак доживљава тежак ударац, његов је брат погинуо у Вијетнаму, те му је Норис касније посветио филм ,,Нестао у борби“.

Виц каже: Брус Ли је на филму пребио Чака Нориса. Брус Ли је умро мистериозном смрћу.
Сусрет Бруца и Чака догодио се 1972. на једној демонстрацији борилачких вјештина. Убрзо затим Чак глуми Брусовог непријатеља у антологијском филму ,,На змајевом путу“, која му је донијела ширу популарност.
Виц: Када Арнолд Шварценегер каже у филму ,,Вратићу се“, мили на то да оде по Чака Нориса да му помогне.
Након пар неуспјешних филмова 1993. започео је са снимањем ТВ серије ,,Вокер, тексашки ренџер“, у којој је имао главну улогу. Серија се приказивала осам година, а улога ренџера Кордела Вокерта постала је Норисов заштитни знак.
 
Фенимен Чака Нориса као непобједивог и свемогућег хероја настао је крајем 2005. године. Тада је на интернету објављен документ ,,Чињенице о Чаку Норису". То су шале о његовој  снази и особинама.
 
Поводом 80. рођендана Чака Нориса ево још неколико вицева о непобједивом јунаку:
 
Чак Норис је рођен у кући коју је сам саградио.
Чак Норис је сам себе држао на крштењу.
Чак Норис једе супу виљушком.
Чак Норис не чита књиге. Буљи у њих док му саме не кажу све што мора да сазна.
Чак Норис не користи Гугл за претраживање. Гугл користи Чака Нориса.
Кад је Бел измислио телефон, већ је имао два пропуштена позива од Чака Нориса.
Чак Норис може по појама сортирати црне оловке.
Чак Норис је једини који стварно може да убије вријеме.
 
портал Семберија инфо (М.Решидовић)