Конзум и Меркатор донирали 11.818 КМ удружењу „Срце за дјецу обољелу од рака“ :: Semberija INFO ::

 

Конзум и Меркатор донирали 11.818 КМ удружењу „Срце за дјецу обољелу од рака“


Конзум и Меркатор донирали 11.818 КМ удружењу „Срце за дјецу обољелу од рака“

Сарајево, 28.11.2022. – Дјечији програм лојалности Зумићи, који је претходних неколико мјесеци у Конзум и Меркатор продавницама омогућавао сакупљање наљепница за плишане играчке са ликовима пчелица Зумића, завршен је са изванредним резултатима који су надмашили сва очекивања. То показује податак да је више од 127.000 комада плишаних играчака Зумића нашло пут до домова малишана широм Босне и Херцеговине. 

Уједно, завршен је и друштвено - одговорни аспект овог програма са посебним ликом Бубамаром Тачкицом. Од сваке продате плишане играчке Бубамаре Тачкице у Конзуму и Меркатору одвајана је 1КМ за донацију, те будући да је продато 11.818 комада ове играчке, скупљен је износ од 11.818 КМ. Наведени износ представници Конзума и Меркатора су уручили удружењу „Срце за дјецу обољелу од рака“ у циљу пружања подршке и помоћи обољелој дјеци и њиховим породицама у борби за оздрављење.
 
“Бубамара Тачкица је донијела многе осмијехе на лица дјеце, а посебно су нам драги они које смо видјели на лицима наше дјеце која пролазе једну тешку фазу у свом животу. Захвални смо Конзуму и Меркатору на сваком том осмијеху, али и поносни смо што су наши грађани препознали хвале вриједан друштвено одговорни пројекат. Свакако се радујемо новим оваквим дивним причама” – изјавио је Фикрет Кубат, директор удружења „Срце за дјецу обољелу од рака“.

Претходних година, кроз двије сезоне реализованог дјечијег програма лојалности Здравољупци 1 и 2, те програма Морсовци, значајна средства су донирана с циљем подршке обољелим и социјално угроженим малишанима.

„Посебно смо сретни јер смо и ове године у прилици да кроз наш пројекат Зумићи подржимо удружење „Срце за дјецу обољелу од рака“, који су наши пријатељи и стојимо им увијек на располагању за сваки вид подршке. Наша посјета родитељској кући у Сарајеву заједно са маскотом Бубамаром Тачкицом је бар на тренутак уљепшала свакодневницу малишанима који воде тешке и дуге битке за оздрављење. Искористио бих прилику посебно се захвалити нашим купцима који су као и претходних година подржали наш пројекат, те вјерујем да ћемо и у годинама које су пред нама наставити наш хумани пут“ – изјавио је Харис Арнаутовић, руководитељ Службе маркетинг Конзума и Меркатора.

Подсјетимо, програм лојалности Зумићи је трајао од 29.08. до 06.11. и изазвао је велику еуфорију међу малишанима. У фокусу пројекта су биле веселе супер пчелице које су имале задатак да малишанима скрену пажњу на значај пчелица за човјечанство и цјелокупан еко свијет. Са тим циљем, седам маскота веселих пчелица су обишле више од 20 градова Босне и Херцеговине и кроз игру и едукацију дружиле се са више од 10.000 малишана.