Једини посланик из Семберије у Парламенту БиХ – Чедомир Стојановић положио заклетву :: Semberija INFO ::

 

Једини посланик из Семберије у Парламенту БиХ – Чедомир Стојановић положио заклетву


Посланици новог сазива Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ данас су на почетку конститутивне сједнице положили заклетву чиме су преузели дужност коју ће обављати наредне четири године.

Небојша Радмановић, као настарији посланик у својству привременог предсједавајућег Представничког дома, честитао је свим новоизабраним посланицима.

Након полагања свјечане изјаве, Радмановић је констатовао да постоји кворум за пуноважно одлучивање.
Према резултатима општих избора, СНСД освојио је шест мандата, СДС и ПДП по два, док по један имају Листа за правду и ред – листа Небојше Вукановића, ДЕМОС, Уједињена Српска и СДА.

У наредне четири године Семберија ће у Парламенту БиХ имати само једног представника. Чедомир Стојановић из ДЕМОС-а, према званичним резултатима ЦИК-а, освојио 12 585 личних гласова, односно компензациони мандат.

“Велика је част, али и одговорност, бити једини представник из Семберије у заједничким институцијама. Задатак који је пред српским представницима у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине није нимало лак, јер је неопходно сачувати надлежности Републике Српске и покушати вратити изгубљено у времену када су присутни напади на Српску са свих страна”, изјавио је раније Стојановић.

На данашњој конститутивној сједници, која је почела у подне, планирано је да буду изабрани предсједавајући овог дома, као и његов први и други замјеник. Поред тога, планиран је и избор чланова Комисије за припрему избора Савјета министара коју чини по један посланик сваке политичке странке у овом сазиву Представничког дома.
 
(НовиГлас)