Ухапшен министар Милош Лучић :: Semberija INFO ::

 

Ухапшен министар Милош Лучић


FOTO: RTRS
Припадници Агенције за истраге и заштиту ухапсили су јутрос министра за људска права и избјеглице у Савјету министара Милоша Лучића, потврђено је за РТРС из СИПА.

Лучић је ухапшен јутрос по налогу Тужилаштва БиХ на подручју Источног Сарајева.

Тужилаштво БиХ саопштило је да је министар Милош Лучић осумњичен за кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења, повезано са више коруптивних кривичних дјела којима је нанесена штета буџетским средствима БиХ и остварена незаконита имовинска корист за осумњиченог и њему блиске и повезане особе.

- Проведеном истрагом прикупљени су докази да је осумњичени вршио грубе злоупотребе у области трошења средстава намијењених за репрезентацију, незаконито сервисирао возила код неовлаштених особа, вршио злоупотребе при запошљавању, као и низ других незаконитости које су обухваћене истрагом - навело је Тужилаштво.
Акцију хапшења Лучића спровели су полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/, уз асистенцију МУП-а Републике Српске, према налогу тужиоца из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију.

- Упоредо са лишењем слободе врше се претреси канцеларијских просторија, као и мјеста боравка осумњиченог и других објеката у циљу проналаска доказа о извршеним кривичним дјелима - наводи се у саопштењу.

Тужилац и истражилац Тужилаштва БиХ координирају активности полицијских органа и одређују даље истражне активности које ће се предузети.

Осумњичени ће у законском року у пратњи Сипе бити предат поступајућем тужиоцу који ће након испитивања осумњиченог донијети одлуку о даљим активностима.
 
(РТРС)