Дојаве о бомбама у Влади и већини хрватских институција :: Semberija INFO ::

 

Дојаве о бомбама у Влади и већини хрватских институција


ЗАГРЕБ - У Хрватској су јутрос у Владу, судове и већину државних институција упућене дојаве о бомбама, а у току је евакуација, јављају хрватски медији.


Дојаве су стигле електронском поштом.

Из хрватског МУП-а саопштено је да је јутрос у кратком периоду више полицијских управа примило анонимне дојаве да су у зградама/објектима правосудних тијела на њиховом подручју наводно постављене експлозивне направе.

Дојаве се односе на већи број објеката правосудних тијела на подручјима 18 од 20 полицијских управа са сједиштима у Загребу, Сплиту, Ријеци, Осијеку, Славонском Броду, Вуковару, Бјеловару, Сиску, Вараждину, Задру, Дубровнику, Шибенику, Карловцу, Госпићу, Пули, Вировитици, Чаковцу и Копривници.

На све локације упућени су полицијски службеници, који врше провјере, наводи се у саопштењу.

Министарство правосуђа и управе саопштило је да су анонимне дојаве примили Врховни суд Хрватске, затим жупанијски судови у Загребу, Дубровнику, Карловцу, Задру, Вуковару, Пули, Вараждину, Великој Горици, Сиску, Сплиту, те Општински грађански суд у Загребу, Општински кривични суд у Загребу, Општински прекршајни суд у Загребу и Општински суд у Сплиту.

Предсједник Врховног суда Хрватске Радован Добронић рекао је да је о дојави обавијештен током састанка са делегацијом врховног суда Украјине, те да сматра да је то повезано са тим.

"Некако ми се чини да је то намјерно направљено у овом тренутку", рекао је Добронић.

Министар правосуђа и управе Иван Маленица рекао је да су дојаве примљене за отприлике десет правосудних тијела.

"Обавијештена је полиција, евакуисани су запослени", навео је Маленица. 


​Глас Српске