САСТАНАК ЧУВАН У НАЈСТРОЖОЈ ТАЈНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК ЧУВАН У НАЈСТРОЖОЈ ТАЈНОСТИ


Foto: Wikipedia
Албански политичари страхују од промјене става Бијеле куће након сусрета Вучића и Помпеа у Њујорку, сазнаје Блиц.

У данашњем штампаном издању лист пише да је изненадни састанак предсједника Србије Александра Вучића и другог човјека САД Мајка Помпеа узнемирио званичнике у Приштини, који су о сусрету обавијештени дан прије него што је до њега дошло.

Како каже извор Блица из дипломатских кругова, састанак је чуван у најстрожој тајности и представља потпуно нови моменат.

– Сва засједања генералне скупштине Уједињених нација се користе да би се на маргинама сусретали званичници и рјешавала отворена питања. До сада је била пракса да се албански званичници и дипломате срећу с људима из америчке администрације, која је покровитељ косовске државности, али се то сада промијенило – наводи саговорник листа.

Како каже, Хашима Тачија и Беџета Пацолија на тим је састанцима сада замијенио предсједник Србије, а све можда не би било толико “горко” за Приштину да није чувано у тајности.

– Дипломате из Приштине на челу са Вљором Читаку, амбасадорком, зову своје контакте и покушавају да одгонетну ко је и како уговорио састанак предсједника Србије и другог човјека Америке. Иначе, како наши саговорници кажу, састанак Вучића и Помпеа био је пријатељски, али веома тежак – казао је извор Блица.

Он наводи да је Помпео од Вучића први пут чуо неке ствари кроз које Срби на сјеверу пролазе.

Додаје да се Вучић након састанка с америчким државним секретаром у одвојеним сусретима састао са замјеником помоћника државног секретара Метјуом Палмером и извршним потпредсједником Атлантског савјета Дејмоном Вилсоном.

На свом Инстаргам налогу Вучић је написао да је то био дуг, озбиљан и одговоран разговор, а да је Косово била доминантна тема разговора с Вилсоном.

(српскаинфо.цом)