Прелиминарни резултати избора у Црној Гори: Мило Ђукановић и Јаков Милатовић иду у други круг :: Semberija INFO ::

 

Прелиминарни резултати избора у Црној Гори: Мило Ђукановић и Јаков Милатовић иду у други круг


Кандидати за предсједника Црне Горе Мило Ђукановић (ДПС) и Јаков Милатовић (Покрет Европа), ићи ће у други круг предсједничких избора у овој држави који ће се одржати 2. априла.

Након 87,5 посто пребројаних гласова, Центар за мониторинг и истраживање Црне Горе саопћио је како су Ђукановић и Милатовић освојили највећи број гласова у првом кругу избора.
 
Према прелиминарним резултатима актуелни предсједник Црне Горе Мило Ђукановић освојио је 35,4 посто гласова, док је Милатовић освојио 29,2 посто гласова чиме су ови кандидати стекли услове за други круг избора.
 
Трећи на листи нашао се Андрија Мандић (За будућност Црне Горе) са 19,1 посто, а слиједи га Алекса Бечић (Демократска Црна Гора) са 11 посто гласова.
 
Најмањи број гласова освојили су Драгиња Вуксановић-Станковић, Горан Даниловић и Јован Радуловић.
Тренутни предсједник Црне Горе Мило Ђукановић уочи данашњег гласања изјавио је како вјерује да ће освојити највећи број гласова и наставити са обављањем предсједничке функције.
 
"Ово је прилика да Црна Гора потврди своју способност да живи у условима политичке и друштвене стабилности, да наставни да предано реализује реформе, достиже стандарде и остварује свој циљ", поручио је Ђукановић.
С друге стране, Милатовић је неколико пута говорио о свом изборном путу те је поручио како Ђукановић не може зауставити слободне грађане.
 
"Ђукановић не може зауставити слободне грађане и грађанке Црне Горе у нашој намјери да ову земљу истргнемо из његових руку и заувијек је трасирамо на пут правде, једнакости и помирења! Други круг предсједничких избора бит ће 'посљедња трка' Демократске партије социјалиста и лидера те партије Мила Ђукановића", рекао је раније Милатовић.