Пала одлука: Избори у Србији 17. децембра :: Semberija INFO ::

 

Пала одлука: Избори у Србији 17. децембра


Премијерка Србије Ана Брнабић обавијестила је сараднике и министре на данашњој сједници Владе Србије да ће се избори одржати 17. децембра.

Да ће се избори одржати 17. децембра најприје је рекао предсједник Србије Александар Вучић током гостовања на РТС, да би потом исто то рекла и премијерка на сједници Владе Србије, наводи Нова.рс..

Идентична информација потврђена је и порталу Н1.

Талас оставки градоначелника и предсједника општина услиједио је након најаве предсједника Србије Александра Вучића, који је синоћ гостујући на РТС рекао да ће од 17. децембра бити „неки локални избори„.

„Добио сам писмо, ево званично. Морате да поштујете демократију и опозиционе странке, а нисам неко ко је одушевљен њиховим радом. Они су рекли да држава пропада, да је економија уништена, иако је јача него када су они водили ову земљу… Привхатио сам њихову идеју и спремни смо за изборе од 17. децембра већ, могу да буду 17. децембра“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је 24. децембра католички Бадњи дан, те да не могу да буду одржани тада.

„Могу да буду 17. децембра. Ако желе могу да буду и 23. децембра. Нека кажу када желе. Биће заједно парламентарни, београдски, покрајински и у још неким општинама. Ми знамо да су они фаворити за изборе у Србији“, додао је Вучић.

Подсјетимо, предсједник Србије најавио је у обраћању новинарима 22. септембра у Њујорку да ће одмах по повратку у Србију почети да пише одговор на захтјев који су поднијели представници опозиције који организују протесте „Србија против насиља“, а у којем траже расписивање ванредних парламентарних и београдских избора.

„Сада када се вратим почињем да пишем прво одговор њима на оно писмо које су ми упутили и да видимо када ћемо на те изборе“, рекао је тада Вучић и додао да је сигуран да ће се опозиција „обрадовати“.

„Они су сада направили тај савез за победу („Договор за победу“), они иду да победе, велики су фаворити, огромну снагу у народу имају“, рекао је тада предсједник Србије.

Вучић је рекао да се данас са градоначелником Београда Александром Шапићем сложио како да буду представљени резултати.

„Он ће бити кандитат СНС, то је предлог Милоша Вучевића. Биће ми част да будем на листи СНС, ако ме буду звали“, рекао је Вучић.

(Танјуг)