ПЦР тест за улазак у Србију више неће бити потребан :: Semberija INFO ::

 

ПЦР тест за улазак у Србију више неће бити потребан


Фото - Тањуг / АП
БЕОГРАД - Кризни штаб предложиће Влади Србије да се од петка укине обавеза да грађани Србије, као и странци, морају да имају негативан ПЦР тест приликом уласка у ту земљу.

"Препорука Кризног штаба Влади Србије је да се од петка укине обавеза да грађани Србије, или странци, имају негативан ПЦР тест приликом уласка у нашу земљу", рекла је за Тањуг замјеница директора Института "Батут" Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је додала да странцима неће бити потребна ни одлука комисије за улазак у Србију.

Како је нагласила, таква препорука услиједила је због повољне епидемиолошке ситуације, али и одговарног понашања у земљама у окружењу.

У току данашњег дана проценат позитивности био 0,64 одсто, што је најниже од када се врши активан надзор над вирусом корона у Србији, Кисић Тепавчевић.

Она је за Тањуг, након сједнице Кризног штаба у Палати Србија, рекла да је у посљедња 24 сата тестирано укупно 5.298 особа, од којих су 34 позитивне на корона вирус.

"Последњих дана смо имали нешто веће бројеве оболелих, али то је искључиво због ширења инфекције унутар затворених колектива, одређених радних организација", рекла је Кисић.

Истакла је да посљедњих недеља изузетно повољна епидемиолошка ситуација у свим дијеловима Србије, да су сви индикатори повољни, да епидемијски ток иде у жељеном правцу и да се није разматрало о пооштравању мјера.

Кисић је апеловала на све грађане да се придржавају личних мјера заштите којима ће штитити и себе и друге.

Тањуг / Независне