Наставница пријетила ђацима батинашима: "Имам више пара од тебе да платим некога да те бије цијели дан" :: Semberija INFO ::

 

Наставница пријетила ђацима батинашима: "Имам више пара од тебе да платим некога да те бије цијели дан"


Јуче се на друштвеним мрежама појавио снимак, који је наводно снимљен за вријеме једног часа у ОШ "Свети Сава" из Врчина, а на којем се чује наставница, која је и разредни старјешина, како ученицима пријети "плаћеним батинашима".

"Нисте ви ни паметнији, ни јачи од нас. Ако ништа друго, имам више пара од тебе да платим некога да те бије сваки дан. Вјеруј, већ ми је доста и дјеце и школе и васпитања. Заслужили сте батине, заслужили сте да будете доведени у ред. Значи, ако ништа друго нећу ја да прљам руке, него ћу другима да дам да те лијепо млате, све док се не доведеш у ред," чује се на објављеном снимку.

Не може се утврдити да ли је разредни старјешина упутила ове ријечи једном ученику или ученицима. Снимак је направио један од ученика који је укључио камеру како би се чуло изговорено, кријући је испод клупе, преноси Блиц. Из ОШ “Свети Сава” из Врчина потврдили су да је снимак настао у овој школи.

– У складу са тренутном ситуацијом и снимком који је објављен на друштвеним мрежама, школа је поступила у складу са Протоколом поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање, и предузете су све мјере у складу са законском процедуром. Ангажован је Тим за заштиту од насиља и пошто се ради о малољетним особама, до окончања поступка нисмо у могућности да дајемо даље информације – наводи директор ОШ “Свети Сава”, Добрица Синђелић.


Српска инфо