ПОДРШКА СДС ПЕТИЦИЈИ ИМАМ ПРАВО ДА ЗНАМ И ИЗ ПДП-А :: Semberija INFO ::

 

ПОДРШКА СДС ПЕТИЦИЈИ ИМАМ ПРАВО ДА ЗНАМ И ИЗ ПДП-А


Петицију СДС "Имам право да знам", којом се тражи  јавно објављивање документа „Програм реформи БиХ“, потписао је данас у Бањалуци предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић , који је овом приликом позвао све чланове ПДП и остале грађане Републике Српске да подрже  петицију СДС. 
 
Петицију су заједно са Бореновићем потписали и потпредсједница ПДП Јелена Тривић и генерални секретар ове странке Милко Грмуша.


 
Посланик СДС Давор Шешић, је изразио задовољство што је активности коју су покренули Млади СДС данас добила подршку ПДП.
 
„Драго нам је што је су предсједник ПДП и остали чланови ове странке препознали важности петиције која тражи објављивање овог фамозног документа. Што он више крије од јавности све више буди сумњу да није у интересу грађана Републике Српске и због тога сви морамо инсистирати на његовом објављивању“, рекао је Шешић.
 
Он је казао да ће након завршетка петиције СДС прикупљене потписе доставити српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и да од њега затражи да јавно објави документ, који је потписао, те да га достави Народној скупштини Републике Српске на разматрање прије слања у сједиште НАТО-а.

Бореновић каже да је скандалозно  да се овако важан документ  крије у неким сефовима у Предсједништву БиХ.
 
„Сакривати такве документе од свог народа може само кукавица и онај који се боје садржаја документа који је потписан“, навео је он.
 
Бореновић је поред чланова ПДП, позивао и све грађане Републике Српске да ставе потпис на петицију којом се тражи објављивање документа који се шаље у сједиште НАТО-а.
 
Изражавајући захвалност што је ова активност СДС добила подршку ПДП, предсједник Градског одбора СДС Бањалука Славко Грбић је рекао  да очекује подршку других политички субјекта у  прикупљању потписа за петицију.
 
Он је каже да је петиција СДС наишла на добар одзив код грађана и да је унутар структура СДС већ прикупљен велики број потписа.
 
Потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић је изјавила да се не смије дозволити да грађани буду доведи пред свршен чин, када је овако битна ствар у питању.
 
„ Било ми је лично задовољство потписати ову петицију јер и ја желим и имам право знати шта се налази у том документу. Сам мото петиције „Имам право да знам“ говори о тежини проблема са којим се суочава друштво у Републици Српској“, истакла је Тривић.

​sdsrs.com