ГОВЕДАРИЦА: РАДМАНОВИЋ ЈЕ И 2009. ЗНАО ДА ПОЛОВИНА БИХ НИЈЕ ЗА НАТО :: Semberija INFO ::

 

ГОВЕДАРИЦА: РАДМАНОВИЋ ЈЕ И 2009. ЗНАО ДА ПОЛОВИНА БИХ НИЈЕ ЗА НАТО


Члан Предсједнштва СДС Вукота Говедарица је рекао да је и 2009. године, као и сада, трећина становништва и половина БиХ била против уласка НАТО, али да је Небојша Радмановић, тадашњи српски члана  Предсједништва БиХ, упркос томе упутио формалан захтјев за Акциони план за пријем БиХ у НАТО.
 
Говедарица је, коментаришући  Радмановићеву изјаву да је трећина становништва БиХ против уласка у НАТО, истакао да је иста ситуација била и када је Радмановић упутио захтјев за  Акциони план, што представља фамозни МАП.
 
Он је подсјетио је то СНСД преко Радмановића урадио три мјесеца након што је Србија донијела Декларацију о војној неутралности.
 
„Вјерујем да је господин Радмановић и поред оног написаног хвалоспјева према НАТО-у био апсолутно свјестан какав је став становништва о овом питању.  Одговори које смо тада добијали како не разумијемо геополитичке процесе данас су сустигли и Радмановића и његове налогодавце из партије. Тешки су они моменти у животу када вас стигну властите ријечи“, казао је Говедарица.
 
Он је подсјетио да је тадашњи предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић почетком 2010. године у Бриселу увјеравао генералног секретара Андреаса Расмусена како ће чланство БиХ у Акционом плану земљу у којој живимо учинити стабилном и ојачати је изнутра.
 
„НАТО је у међувремену позитивно одговорио на СНСД захтјев за пријем БиХ у НАТО и данас када смо добили програм реформи који је претпослењи корак за НАТО, дјелује ми очајнички када вас неко убјеђује како тај програм реформи ништа не значи“, нагласио је Говедарица.

Сулудо  дјелују увјеравања, додаје он, како је недавно сједиште НАТО-а прихватило програм реформи који је стигао из БиХ у коме је наглашено како су врата НАТО пакту у БиХ заувијек затворена.

 
„Кога СНСД покушава направити малоумним? Нас који живимо у Републици Српској или све оне земље које су чланице овог војног савеза? Сада је у ствари јасно зашто је Додик сакрио у Народној скупштини дио документа „План реформи“ и покушао обманути цијелу јавност Републике Српске“, истакао је Говедарица.

sdsrs.com