Си са Путином у Москви у циљу јачања разумијевања и пријатељства :: Semberija INFO ::

 

Си са Путином у Москви у циљу јачања разумијевања и пријатељства


ПЕКИНГ– Кинески предсједник Си Ђинпинг ће боравити у званичној посјети Русији од 20. до 22. Марта, а она треба да ојача међисобно повјерење и разумијевање Пекинга и Москве, потврдило је кинеско Министарство спољних послова.

Си ће током посете размијенити мишљења о важним међународним и регионалним питањима са руским предсједником Владимиром Путином , саопштило је данас кинеско министарство, преноси агенција РИА Новости.

-Предстојећа званична посјета кинеског председника Русији додатно ће ојачати међусобно повјерење и разумијевање између Пекинга и Москве, -рекао је портпарол кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин на конференцији за новинаре.

Ванг је истакао да ће посјета ојачати и политички темељ пријатељства два народа, који се преноси са генерације на генерацију.

-Током посјете Русији, Си Ђинпинг ће са Путином детаљно размијенити мишљења о билатералним односима и међународним и регионалним питањима од заједничког интереса - рекао је дипломата. Он је напоменуо да ће посјета допринијети и развоју обострано корисне сарадње у различитим областима, укључујући иницијативу Један појас, један пут, као и Евроазијске економске уније ЕАЕУ.

Кремљ је данас саопштио да ће кинески предсједник Си Ђинпинг, допутовати 20. марта у државну посјету Русији на позив руског предсједника Владимира Путина. Као резултат разговора два предсједника биће потписан низ важних билатералних докумената, наглашава Кремљ.


Глас Српске