Детаљи из налога за хапшење Путина :: Semberija INFO ::

 

Детаљи из налога за хапшење Путина


Међународни кривични суд у Хагу издао је налог за хапшење руског предсједника Владимира Путина и Марије Алексејевне Лвове-Белове, комесарке за права дјетета у Канцеларији предсједника Русије.

Свјетски медији откривају детаље из налога, у којима су наведени веома тешки наводни злочини који се, између осталог, тичу и украјинске деце.

У једном од случајева које је открио "Амнестy интернатионал", један 11-годишњак наводно из Маријупоља одвојен је од своје мајке прошлог априла и од тада ју није видио.

На хиљаде малишана су, како се наводи, одведени хиљадама километара далеко од својих породица и наводни им је забрањено им је да контрактирају с њима и "реедукована" су како би постали проруски оријентисани, навела је Опсерваторија за конфликте из САД.

Извјештај УН из новембра наводи да су дјеца тада наводно смјештана у руске породице и приморавана да траже руско држављанство, које су добијала по убрзаној процедури "као сирочићи".

У извјештајима УН и више организација за заштиту људских права наводи се и да је постојала наводна разграната мрежа притворских и затворских установа, као и конвоја којима су цивили систематски приморавани да напуштају своје домове.

Осим дјеце, и стари и људи с инвалидитетима били су одвајани од породица, а многи од притвореника мучени батинама, струјом и пријетњама егзекуцијом, наводи се између осталог у налогу за Путиново хапшење, преноси "Телеграф".

(Телеграф)