Ево која је држава проглашена најбољом за живот :: Semberija INFO ::

 

Ево која је држава проглашена најбољом за живот


Да би рангирали 87 земаља, у сарадњи са Wharton школом и Универзитетом Пенсилваније, анкетирали су више од 17.000 људи из цијелог свијета.

US News and World Report недавно су објавили листу најбољих земаља на свијету на основу квалитета живота.

Да би рангирали 87 земаља, у сарадњи са Wharton школом и Универзитетом Пенсилваније, анкетирали су више од 17.000 људи из цијелог света.

Најбоље земље за квалитетан живот оцјењиване су према сљедећим индикаторима: приступачност, тржиште рада, економска стабилност, једнакост прихода, политичка стабилност, безбједност, развој јавног здравства и система јавног образовања, приврженост породици. На првом месту најбољих земаља за живот је Шведска, земља у којој су трошкови живота у просјеку за 20,9 одсто нижи него у САД, док је изнајмљивање стана јефтиније за 57,5 ​​одсто. Шведска је позната по бесплатној здравственој заштити и факултетском образовању, пишу US News and World Report.

Швеђани се такође могу похвалити једним од најдужих животних вијекова, са просјечном старошћу од 82,8 година. Родитељи у Шведској имају право на 480 дана плаћеног одсуства када добију дијете или након усвајања.

10 најбољих земаља на свијету за квалитет живота:

1. Шведска 

2. Норвешка 

3. Канада 

4. Данска 

5. Финска 

6. Швајцарска 

7. Холандија 

8. Аустралија 

9. Њемачка 

10. Нови Зеланд


​Глас Српске