ГОРАН ЈАЊИЋ, РУКОВОДИЛАЦ СЛУЖБЕ ПЛАНА И АНАЛИЗЕ У ЕЛЕКТРО БИЈЕЉИНИ И СПОРТСКИ ДИРЕКТОР ФК ПРОЛЕТЕР ДВОРОВИ :: Semberija INFO ::

 

ГОРАН ЈАЊИЋ, РУКОВОДИЛАЦ СЛУЖБЕ ПЛАНА И АНАЛИЗЕ У ЕЛЕКТРО БИЈЕЉИНИ И СПОРТСКИ ДИРЕКТОР ФК ПРОЛЕТЕР ДВОРОВИ


Шта сматрате својим највећим успјехом у животу?
 
- У професионалном смислу то што имам јасно постављене циљеве и довољно енергије да радим паралелно више ствари које ми пријају и испуњавају ме, а уклапају се у те циљеве.
У смислу друштвеног активизма, на тим људи с којима радим и на неке од пројеката које смо спроводили у про-теклом периоду.
Највише сам поносан и увијек истичем љетну лигу у малом фудбалу коју организујемо, јер је то нешто што повезује моју велику љубав, спорт, са конкретним доприносом својој локалној заједници.
Међутим, сматрам да је највећи успјех пронаћи и имати око себе људе који те искрено подржавају и воле, и у мору изазова, сачувати лични и породични мир. 

Која је то професија којом сте у младости прижељкивали да се бавите и колико се она разликује од онога што вам је данас посао?
 
- Желио сам да постанем професионални фудбалер, данас се бавим другачијим пословима, запослен сам у ,,Електро Бијељини’’, на пословима финансијског извјештавања, бавим се приватним послом у области осигурања, те друштвено-политичким активизмом, гдје имам неки додир са спортом, тако да сам само, донекле, остао у ономе што ми је сан, али не  на начин који сам прижељкивао, као професионални спортиста.
 
Која књига, филм или представа су на Вас оставили утисак посљедњих година?
 
- Од ере првог читања Андрића и Ћосића из средњошколских и факултетских дана, још увијек нисам наишао на штиво које на тај начин поставља емотивне и идеолошке темеље.
Филмове волим, али дефинитивно најјачи утисак на мене су оставиле двије ТВ серије, које сам у посљедњих пар година погледао по неколико пута, то су: „Кућа од карата“ и „Момци с Медисона“. У њима се говори о методама постизања и свим предностима пословног, односно, политичког успјеха, али и о свим манама таквог начина живота.
 
Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујете слободно вријеме?
 
- Рекреација, највише фудбал, трчање, бициклизам и понекад тенис. Такође, промјена средине кад год је то могуће.
 
Шта би, по Вашем мишљењу, требало унаприједити у Бијељини?
 
- Туризам, свакако, уз доста више професионалног приступа искори штавању свих потенцијала. Правилнија расподјела средстава за спортске клубове са акцентом на спортове у којима се остварују врхунски резултати. У привреди је неопходна снажнија системска подршка приватној иницијативи младих људи. Оно што радује је што је политичка комуникација на вишем нивоу него у претходном периоду, што је предуслов за унапређење било које од ових области.
 
Како Бијељину и Семберију видите у будућности?
 
- Даљи развој Бијељине није упитан, са свим пројектима који нас очекују у периоду који је пред нама, али надам се са ријешеним поједним урбанистичким и основним комуналним проблемима, попут депоније. Уз јачи развој туристичких потенцијала, културне сцене, и снажнију подршку младим привредницима, Бијељина може бити град у правом смислу те ријечи, у који ће више да се долази него што се из њега одлази.

Семберске новине - Семберија инфо