ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ “ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦИ”: Јавни позив женама предузетницама да аплицирају за новчана средства :: Semberija INFO ::

 

ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ “ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦИ”: Јавни позив женама предузетницама да аплицирају за новчана средства


У бијељинском Центру за културу одржан је округли сто на тему ,,Жене предузетници", на којем представљен јавни позив за жене предузетнике који је Агенција за развој малих и средњих предузећа објавила 15. августа, а на који могу да аплицирају жене предузетници који имају своје фирме. 

Директорица Агенције за развој малих и средњих предузећа Татјана Благојевић прецизирала је да се на позив за жене предузетнике, који је расписала ова Агенција, могу јавити жене које раде већ двије године.

“Међу условима су да имају једног запосленог са Бироа за запошљавање Бијељина, те да редовно измирују порез и доприносе, те комуналне таксе граду Бијељина”, истакла је Благојевић. Наводећи да на подручју Бијељине има 485 жена предузетника или око 40 посто у предузетништву Града Бијељине, Благојевић је рекла да су то углавном жене занатлије, фризерке, кројачице, жене које се баве старим занатима или се баве неким производним  гранама.

Татјана Благојевић

Према њеним ријечима, обезбијеђено је укупно 25 хиљада КМ за јавни позив који ће бити отворен до 14. септембра, а исто толико и за данас расписани јавни позив Агенције за развој малих и средњих предузећа за новоотворене радње, односно нове предузетнике, који ће бити отворен до 22. септембра.

Учесницима округлог стола представила се Сања Галовић Мојић из предузећа “Мојић”, као примјер успјешне жене у бизнису и примјер успјешно реализованог пројекта Агенције за развој малих и средњих предузећа Града Бијељина. На округлом столу учесницима је појашњено и адекватно попуњавање обрасца за аплицирање на јавни позив, а било је говора и о низу других питања из ове области. На округлом столу учествовало је више од 20-так жена предузетника са подручја Бијељине које су успјешне у свом бизнису.

Семберија ИНФО/З. Кусмук