ВЛАДИМИР МИЛИЋЕВИЋ, НОВИНАР И ТРЕНЕР ОК РАДНИК :: Semberija INFO ::

 

ВЛАДИМИР МИЛИЋЕВИЋ, НОВИНАР И ТРЕНЕР ОК РАДНИК


1. Шта сматрате својим највећим успјехом у животу?
-Мислим да још увек нисам постигао нешто за шта бих, са сигурношћу, могао рећи да је мој највећи успех у животу. Оно на шта сам поносан јесте постигнуто у мојој спортској каријери, а подједнако ми је важно и да ме због свог ангажовања на послу којим се бавим, веома цене колеге са којима радим, али и колеге из осталих редакција. Надам се да исто важи и за колектив ,,Семберских новина’’?

2. Која је то професија којом сте у младости прижељкивали да се бавите и колико се она разликује од онога што вам је данас посао.
-С обзиром на то да ми је отац био пилот, као мали сам сањао да и ја кренем његовим стопама. Ипак, животни пут ме је касније усмерио на спорт, па сам некако прижељкивао да радим као спортски новинар. Донекле ми се испунила жеља, јер већ више од 10 година радим као новинар, прво као спортски на ,,Слобомир’’ телевизији, а последњих осам година на РТРС као дописник из Бијељине, тако да се може рећи да обављам посао који сам и прижељкивао.

3. Која књига, филм или представа су на Вас оставили утисак посљедњих година?
-Животни путеви познатих људи у свету и код нас и нека врста докумнетараца о тим особама, те догађаји везани за њих, одувек су на мене остављали најјачи утисак. Сходно томе, могу да кажем да су књиге које је написао др Неле Карајлић ,,О пријатељству и издаји”, те животни пут Новака Ђоковића оно што је на мене оставило најјачи утисак последњих година.

4. Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујете слободно вријеме?
-Радим као новинар и од тога зарађујем за живот, док је најзначајнији хоби којим се бавим већ више од 25 година одбојка. Намерно кажем одбојка, јер спорт у целини није на нивоу на којем заслужује да буде, а посебно одбојка, тако да себе, заједно са свим спортским радницима у нашем граду и РС сматрам великим ентузијастима.

5. Шта би, по Вашем мишљењу, требало унаприједити у Бијељини?
-Доста је тога што би требало унапредити, али мислим да нисам ја та особа која ће рећи шта је потребно унапредити. Рећи ћу уопштено да је најбитније радити на повећању одговорности према нашем друштву и подизању свести о томе колико сви као појединци можемо урадити како би унапредили све сфере живота у Бијељини.

6. Како Бијељину и Семберију видите у будућности?
-Ја сам по природи оптимиста, тако да Бијељину видим као изузетно развијену локалну заједницу која расте из дана у дан. Пуну младих људи који желе да дођу у наш град, али и оних који је не желе напустити, а сви они да раде на томе да је свакодневно унапређују и постижу само успехе. То је можда нека утопија, с обзиром на то да се из свих земаља у окружењу људи исељавају, али наду ми нико не може одузети. Надам се да неће остати само на надању... 

Семберија инфо (Семберске новине)