Повећана опасност од одрона, у котлинама мјестимична магла :: Semberija INFO ::

 

Повећана опасност од одрона, у котлинама мјестимична магла


БАЊАЛУКА- Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а из Ауто-мото савеза Реппублике Српске скрећу пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле.

На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

Возачима из АМС савјетују максимално опрезну вожњу и напомињу да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано једном траком, због радова на санацији клизишта.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

На магистралном путу Брчко - Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик - Главичице, због радова саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде.

Успорен саобраћај због радова је и на дијелу магистралног пута Жегуља - Љубиње, дионица Подврсник - Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини - Врба у тунелу Чемерно.

Измјене у саобраћају су и на путним правцима Приједор - Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка - Нова Топола - Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље - Миљевина.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путу Стари Угљевик - Главичице.

У ФБиХ спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима Јабланица - Мостар у Доњој Јабланици и Семизовац - Олово на дионици Чевљановићи - Нишићи, као и на улазу у Столац из смјера Мостара, затим на раскрсници Горња Калесија - Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње - Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.


Глас Српске