Полиција из Калесије спријечила продају дјевојчице у Србију, на граници је затекли у вјенчаници :: Semberija INFO ::

 

Полиција из Калесије спријечила продају дјевојчице у Србију, на граници је затекли у вјенчаници


КАЛЕСИЈА - Полицијски службеници из Калесије јуче су спријечили продају 13-годишње дјевојчице кроз такозвани малољетнички брак.

Она је пронађена у близини граничног прелаза између БиХ и Србије, а била је обучена у вјенчаницу.

Како је саопштено из Удружења Земља дјеце у БиХ, правовременим и координираним напорима Центра за социјални рад Калесија и Полицијске управе Калесија јуче је спречена продаја 13-годишње дјевојчице кроз такозвани малољетнички уговорени брак у Републику Србију.

– Дјевојчица је затечена у вјенчаници у аутомобилу који се кретао према државној граници између двије земље. Ово је још један примјер добре праксе у Тузланском кантону, који показује да је досљедна примјена локалног протокола за превенцију и поступање у случајевима експлоатације дјеце једино ефикасно и одрживо рјешење у превенцији и проактивној идентификацији потенцијалних жртава трговине дјецом – саопштено је из Удружења Земља дјеце у БиХ, преноси klix.ba.

Ова организација у претходне три године, заједно са Координационим тимом за борбу против трговине људима Тузланског кантона, развијала је рефералне механизме и јачала капацитете професионалаца за превенцију и сузбијање искориштавања дјеце у локалним заједницама у најмногољуднијем кантону.


Глас Српске