ПОЛЕДИЦА И МАГЛА НА ПУТУ ВОЗАЧИ, БУДИТЕ ОПРЕЗНИ У САОБРАЋАЈУ! :: Semberija INFO ::

 

ПОЛЕДИЦА И МАГЛА НА ПУТУ ВОЗАЧИ, БУДИТЕ ОПРЕЗНИ У САОБРАЋАЈУ!


Коловози на већини путева у Републици Српској су влажни и клизави, а поледице посебно има у вишим предјелима и преко превоја, те преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла јутрос смањује видљивост на путевима Бихаћ-Босански Петровац, Маглај-Жепче-Зеница-Сарајево, Јајце-Доњи Вакуф-Бугојно и Нови Травник-Бугојно-Купрес, те мјестимично уз ријеке Саву и Спречу, саопштено је из Бихамка.

Повећана је опасност од одрона земље и камења на коловоз.

Због радова у сврху истраживања данас ће бити повремено обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Велечево-Чађавица, од 9.00 до 12.00 часова и на дионици регионалног пута Шипово-Ново Село од 14.00 до 15.30. Саобраћај ће се одвијати успорено, једном траком и регулисаће га полицијски службеници.

Због изградње моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, саобраћај се одвија једном траком, због санације коловоза.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измјењен је режим одвијања саобраћаја на том магистралном путу.
 
У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика успорено је одвијање саобраћаја, наизмјенично једном траком, због активираног клизишта.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, током дана саобраћа се двосмјерно од 5.00 до 21.00 час. Од 21.00 до 00.30 возила се пропуштају наизмјенично, а од 00.30 до 5.00 часова саобраћај кроз тунел је обустављен.

За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.
На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Саобраћај за теретна возила и аутобусе обустављен је на граничном прелазу Брчко-Гуња, због безбједносних разлога.

(Срна)