ДАНАС У БИХ ПРОМЈЕНЉИВО ОБЛАЧНО, ТЕМПЕРАТУРА ДО 15 СТЕПЕНИ :: Semberija INFO ::

 

ДАНАС У БИХ ПРОМЈЕНЉИВО ОБЛАЧНО, ТЕМПЕРАТУРА ДО 15 СТЕПЕНИ


У Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) данас ће бити промјенљиво облачно, уз слабу кишу на југу и највишу температуру до 15 степени Целзијусових.

Током дана на западу и сјеверозападу биће претежно облачно, а на сјеверу и сјевероистоку биће и сунчаних интервала, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу облачније, уз утицај слабе циклонске циркулације са југа Јадрана, због чега ће на југозападу и југу бити повремене кише.

Дуваће слаб вјетар источног и сјевероисточног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.
Дневна температура ваздуха у већини предјела од осам до 13, на сјевероистоку и истоку око 15, у планинама од три степена Целзијусова.

Температура измјерена јутрос у 7.00 часова: Бјелашница минус четири степена Целзијусова, Чемерно и Хан Пијесак минус један, Мркоњић Град, Мраковица и Калиновик нула, Шипово, Дринић, Рибник и Соколац један, Дрвар, Приједор, Нови Град и Бањалука два, Зворник, Сребреница, Рудо и Вишеград три, Добој, Зеница, Гацко и Фоча четири, Сарајево, Тузла и Невесиње пет, Бијељина шест, Билећа девет, Мостар и Требиње 11, Неум 12 степени Целзијусових.

Висина снијега: Мраковица 42 центиметра, Хан Пијесак 30, Дринић 12, Нови Град девет, Калиновик и Приједор четири, Мркоњић Град и Рибник два и Бањалука један центиметар.

(Срна)