ЦИЉ ЈЕ ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ :: Semberija INFO ::

 

ЦИЉ ЈЕ ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ


Данас је у бијељинском Центру за културу одржана прес конференција новоизабране управе КК Радник из Бијељине. Присутнима су се обратили предсједник Управног одбора КК Радник Младен Петровић, тренер сениорског тима Владимир Радовановић и капитен првог тима Дејан Кокоруш.

Предсједник нове управе, Младен Петровић је најавио велики јубилеј клуба. Наиме, сљедеће године се навршава 60 година од оснивања КК Радник Бијељина. Управа сматра да је реалан циљ да клуб овај значајан јубилеј дочека у највишем рангу такмичења у држави, односно да КК Радник у овој сезони избори пласман у кошаркашку Премијер лигу БиХ. Један од најважнијих задатака, који је нова управа поставила за ову сезону, јесте обезбјеђивање дворане за тренинг сходно тренажном плану овог кошаркашког клуба.

Финансијска ситуација за ову сезону је стабилна, с тим да, уколико КК Радник избори пласман у Премијер лигу БиХ  клуб ће се сусрести са новим финансијским обавезама. Ново руководство је, с тим у вези, остварило контакте са неколико потенцијалних спонзора који би требали олакшати рад клуба.

,,Поред неизоставне помоћи Градске управе Града Бијељина, захвалио бих се и генералном спонзору клуба, компанији ,,Елвацо МетПро'' која се показала као чврст ослонац када је у питању помоћ развоју кошарке у Бијељини. ,,СпортВисион“ је бренд који је, такође, на услузи кошаркашима нашег клуба“, рекао је Петровић.

Тренер КК Радник, Владимир Радовановић је, исто као и предсједник Петровић истакао као приоритет рјешавање проблема дворане за несметано одржавање тренинга. Екипу коју води је окарактерисао као стабилну.

„Већина ових момака је заједно задње двије године, добро се познају и за то вријеме смо изградили добру хемију на терену“, рекао је Радовановић.
 

 
Сматра да би, уз два појачања ова екипа на крају 2020/21. кошаркашке сезоне  била сигуран путник у виши ранг такмичења. Већ смо реализовали појачање на позицији плејмејкера, која нам је прошле сезоне била најслабија тачка у екипи и довели Бранимира Бербакова из Новог Сада.

Капитен КК Радник, Дејан Кокоруш је нагласио да основу екипе чине момци који су и прошле сезоне играли за КК Радник.

„Тренинзи су почели прије двадесетак дана. У плану је одигравање шест пријатељских утакмица, три у Бијељини а три на страни од којих је прва заказана за данас, 16.09.2020. године у Лозници против екипе КК Лозница. Што се тиче амбиција клуба, мислим да нам требају још два искусна играча како бисмо осигурали пласман у кошаркашку Премијер лигу БиХ. Уз још неколико квалитетних кошаркаша који имају искуство играња у Премијер лиги, мислим да би КК Радник био стандардан члан најбоље лиге у БиХ“, прецизирао је Кокоруш.

На крају се још једном обратио предсједник Управе КК Радник акцентирајући посвећеност КК Радник свим узрасним категоријама са којима поред тренера првог тима раде још тројица кошаркашких тренера. Обећао је посвећеност нове управе развоју кошарке у Бијељини како би наш град (п)остао препознатљив као град кошарке.

Семберија инфо