ЛОС АНЂЕЛЕС ЛЕЈКЕРСИ ШАМПИОНИ НБА :: Semberija INFO ::

 

ЛОС АНЂЕЛЕС ЛЕЈКЕРСИ ШАМПИОНИ НБА


Леброн Џејмс је освојио четврту титулу и постао први играч у историји НБА који је проглашен најбољим играчем финала са три различита клуба.

Лос Ангелес Лејкерс освојили су 17. титулу шампиона НБА,  након што су у шестој утакмици у ,,мјехуру" поред Орланда са 106:93 побиједили Мајами Хит и савладали их укупним резултатом 4:2 у серији. 

Леброн  Џејмс је освојио свој четврту НБА титулу, убацивши 28 кошева, уз 14 скокова и десет асистенција.
Постао је први играч у историји НБА који је проглашен најбољим играчем финала са три различита клуба и сада има четири такве титуле.

Испред њега је само још Мајкл Џордан, са шест титула МВП-а финала.
Прошле године, када је прешао у Лос Анђелес из Кливенда, обећао је навијачима, који су шест сезона заредом остали без доигравања, да ће се то промијенити.


-То што мислим да морам нешто доказати ме тјера напријед", изјавио је Џејмс након рекордне 260. утакмице финала.

Ово је за Кобија Брајанта

Уз Антонија Дејвиса, Џејмс је одвео Лејкерсе до првог мјеста у Западној конференцији у својој другој сезони у Лос Анђелесу.

Лос Анђелес је у завршници имао однос побједа и пораза 16:5.

Ову годину, осим пандемије корона вируса, која је узроковала вишемјесечни прекид сезоне, те наствак у заштићеном "балону" без навијача у Орланду, за Лос Анђелес обиљежила је и трагична смрт њихове бивше звијезде Кобија Брајанта, који је у јануару погинуо у паду хеликоптера с кћерком Ђаном.

-Још од трагедије сви смо жељели ово направити за њега", рекао је Дејвис, који је утакмицу завршио са 19 кошева и 15 скокова. 

Семберија инфо