Лука Качавенда у сениорској репрезентацији БиХ: Велико признање за Луку и за Радник :: Semberija INFO ::

 

Лука Качавенда у сениорској репрезентацији БиХ: Велико признање за Луку и за Радник


Млада У 21 репрезентација БиХ синоћ је направила велико изненађење и побиједила репрезентацију Белгије са 3:2. Члан младе селекције Босне и Херцеговине је голман ФК ,,Радник'', Лука Качавенда. Ово је био деби Качавенде у дресу младе репрезентације, а одмах након утакмице услиједило је још једно велико изнанађење. Пошто је јуче објављено да је Ибрахим Шехић, голман сениорске репрезентације позитиван на корона тесту, Душан Бајевић је реаговао хитно и у сениорски састав позвао Луку Качавенду, који ће данас дебитовати и у дресу сениорске репрезентације Босне и Херцеговине на сусрету против Италије.
 
- Мојој срећи није било краја када сам позван у младу репрезентацију, а ово вечерас је нешто као сан. Још увијек не могу да вјерујем да ћу бити у сениорском саставу и то против Италије. Трудићу се да испуним све захтјеве селектора Бајевића а овај дан ћу памтити до краја каријере,“ рекао је Лука Качавенда, помало збуњен, а више изненађен позивом у ,,А" селекцију.
 
Велики успјех за развојни пут младог голмана има Зоран Софренић, тренер голмана у ФК ,,Радник'' и младој селекцији БиХ који Луку довео у Бијељину и на чији приједлог је уврштен у младу селекцију.
 
Наступ Качавенде је велико признање за овог играча, његовог тренера, али и за ФК ,,Радник'' из Бијељине.
Дрес сениорске репрезентације БиХ до сада су из ФК ,,Радника'' облачили Дино Беширевић на турнеји по САД, те Самир Мемишевић у пријатељском мечу против Шпаније.

Semberija info