Српски тенисер Новак Ђоковић повукао још један потез вриједан дивљења: И шампион и људина :: Semberija INFO ::

 

Српски тенисер Новак Ђоковић повукао још један потез вриједан дивљења: И шампион и људина


БЕОГРАД - Српски тенисер Новак Ђоковић велики је шампион на терену, а ван њега је људина.

Ноле је по ко зна који пут показао да има велико срце, пошто је прискочио у помоћ слабије рангираним сународницима, тениским надама и играчима из окружења тако што им је на располагање ставио свој тениски центар у Београду, и све то потпуно бесплатно.

Наравно, није се први рекет планете тиме хвалио, али је ову информацију јавности презентовао српски стручњак Петар Поповић, иначе тренер Дамира Џумхура.

- Почетак припрема за 2021. Посебно хвала Новаку који је ове зиме свим српским играчима обезбедио бесплатне терене, лоптице, храну, хотел, шпановање рекета... Могу само да скинем капу - написао је Поповић на “Инстаграму”, уз видео дијела Џумхуровог тренинга.

Поповић је у изјави за реномирани “Л'Екип” открио више детаља још једног хуманог потеза човјека који је у каријери зарадио више од 145 милиона долара, на АТП трону провео 297 седмица, освојио 17 гренд слем трофеја...

- Ђоковић је још једном показао великодушност тако што је инсталирао три додатна балона са теренима, теретану и ставио их на располагање тенисерима током паузе између сезона. У ово доба термини су изузетно скупи, поготово за тенисере који су рангирани испод 700 мјеста.

Новак се није зауставио на овоме. Сви који тренирају у његовом центру, као и њихови тренери, имају бесплатну храну, услуге физиотерапеута, људи који шпанују рекета, лоптице па чак и смјештај у хотелу за оне који не живе у Београду.

Поред поменутог Џумхура, од понедјељка пуном паром тренирају и Филип Крајиновић, Ласло Ђере, Данило Петровић, Виктор Троицки, Марко Тепавац, Борис Бутулија, Хамад Међедовић, Никола Ћаћић.

- Такође, у центру ће тренирати и неколико тенисерки, попут Олге Даниловић. Укупно ће бити петнаестак такмичара. Ђоковић је урадио још једну невјероватну ствар за своју земљу. Ово је изврсна помоћ, поготово млађим играчима. Нисам видио да су неки други тенисери урадили овако нешто за своју земљу. Новак се о овоме не хвали. Доказао је величину и да мисли на друге - закључио је Поповић.

Похвале и од амера

Новак Ђоковић није баш омиљен у Америци, а један од оних који воде највећу хајку против њега је новинар Бен Ротенберг. Па ипак, у овом случају је чак и он морао да ода признање првом рекету планете. Цитирајући изворну информацију коју је новинар “Л'Екипа” Квентин Мојне објавио на “Твитеру”, Ротенберг је написао:

- У земљи у којој не постоји јака национална федерација, “1 Новак Ђоковић ради проклето много како би помогао развоју професионалних тенисера у Србији.

Глас Српске