СРБИЈА КРОЗ ТРИЛЕР ИЗБОРИЛА ИСТОРИЈСКИ ПЛАСМАН НА МУНДИЈАЛ! :: Semberija INFO ::

 

СРБИЈА КРОЗ ТРИЛЕР ИЗБОРИЛА ИСТОРИЈСКИ ПЛАСМАН НА МУНДИЈАЛ!


Foto: FSS
Футсалери Србије изборили су визу за Свјетско првенство у Литванији 2021. године.

Тим Горана Иванчића ремизирао је у реваншу баража у Финској 5:5 (3:2) и други пут донио Србији мјесто на планетарном такмичењу, послије девет година и чувене генерације Аце Ковачевића која је играла четвртфинале.

Јунак меча у Ванти био је троструки стријелац Јован Лазаревић који је због суспензије пропустио први меч у Крагујевцу и тријумф Србије остварен минималним резултатом.

Управо је побједа у хали "Језеро", без примљеног гола, била од круцијалног значаја.

Србија је губила послије првих 20 минута и чинило се да их Финци имају у шаци, посебно што је голман Немања Момчиловић одбранио казнени ударац са 10 метара капитену Аутију.

А онда је на сцену ступила "деветка" Србије и са три гола ријешила све дилеме, иако је домаћин био упоран до краја.

Управо је у тим критичним минутима показао да је надолазећа звијезда светског футсала и са три гола у кратком размаку показао да ће га Финци добро запамтити.

Прво је донио изједначење 2:2, након што је Финска преокренула послије поготка Марка Пршића, а онда још једном вратио "Орлове" тако што је "провозао" сјајног голмана Саволаинена за 3:3.

Практично је све било готово када је у сопственој режији пробио Финску по средини за 4:3 пред посљедњи квартал утакмице.

Финска је тада заиграла на све или ништа, није се предавао Аутио, прије него што је коначан ударац око елиминације задао Стојковић.

На крају су Финци изборили реми поготком 70 секунди прије краја, али је увелико било касно.

Тако ће Србија бити дио елите заједно са мајсторима из Бразила, Шпаније, Португала, Русије, Аргентине и других у одабраном друштву од само 24 селекције.
 
(Б92)