Партизан обезбиједио Топ 16 фазу Еврокупа :: Semberija INFO ::

 

Партизан обезбиједио Топ 16 фазу Еврокупа


Кошаркаши Партизана савладали су Бахчешехир са 88:75 у деветом колу Еврокупа.

Изабраници Саша Филиповског су тако обезбиједили Топ 16 фазу другог по квалитету европског такмичења. Црно-бијели сада су стигли до скора 5-3, недостижног за петопласирану Венецију.

Бахчешехир је упркос недостатку било каквих изгледа за другу фазу, одиграо спортски. Био је у игри малтене читав меч, али није успио да узврати Партизану и врати им за пораз у Турској (83:76).

Најефикаснији код Партизана био је Рашон Томас са 18 поена и шест скокова. Пола коша мање постигао је Коди Милер-Мекинтајер, који је имао и пет асистенција и четири скока. Двоцифрени су били још Никола Јанковић са 12 и Маркус Пејџ са 10 поена.

Код гостију истакао се Ерик Грин са 25 поена и шест асистенција. Једини двоцифрен је био још само Томас Акјазили са 10 поена.

Ток прве двије четвртине био је мање-више исти. Гости су боље започињали те дионице, да би Партизан на квалитетнији начин успијевао да их финишира.

Бахчешехир је на самом старту искористио нешто спорији почетак домаћих и стекао предност, 7:11.

Ипак, од тог тренутка кренула је серија црно-бијелих од 12:0, која је крајем првог квартала прекинута. Са добро игром Бахчешехир је наставио на почетку друге четвртине, надокнадио минус и накратко повео поново.

Као по правилу, Партизан је убацио у већу брзину након тајм-аута Филиповског и брзо вратио вођство. Играло се углавном кош за кош у другом дијелу другог квартала, да би домаћи на паузу отишли са предношћу од 42:37.

За разлику од прва два квартала, трећи је Партизан добро кренуо и стекао +10. Вратили су се гости, али су црно-бели поново направили серију и опет стигли до двоцифрене предности.

Бахчешехир, јако борбена екипа, још једном је узвратила и одличном завршницом увела меч у егал. Домаћи су пред последњих 10 минута имали само пола коша предности.

Шест минута прије краја утакмице Бахчешехир је преокренуо резултат и довео Партизан у непријатну ситуацију.

Ипак, Партизан је направио мини-серију којом је вратио вођство, које је сачувао до краја.

Наредни дуел играју са Бургом у уторак од 20.45 у Француској. Такође, заостали меч са Венецијом одиграће 29. децембра, преноси Б92.

​Глас Српске